Zabıta Müdürü Demirel sigaraya savaş açtı

Kütahya'nın Simav Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Selahattin Demirel, ilçede sigaraya savaş açtı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2013 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zabıta Müdürü Demirel sigaraya savaş açtı

Kütahya'nın Simav Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Selahattin Demirel, ilçede sigaraya savaş açtı. Demirel 6 ayda çoğunluğu belediyede çalışan temizlik görevlisi olmak üzere yakın çevresindeki 20 arkadaşına sigara bıraktırarak vatandaşlardan takdir topladı.

Bu örnek davranışından dolayı Simavlılar Zabıta Müdür Vekili Demirel'e "Yeşilaycı Demirel" lakabını taktı.

Belediyede çalışan temizlik işçileri başta olmak üzere çarşıda sokakta hali vakti yerinde olmayıp da elinde sigara gördüklerine kendiliğinden reaksiyon göstererek onları ikna yoluyla sigara bıraktırmaya uğraşan Demirel, 6 aylık uğraşıları sonucu 30'u temizlik işçisi, 20'si de yakın çevresinden olmak üzere toplam 50 tiryakiye sigara bıraktırdı.

Sigara bıraktırdığı tiryakiden bir daha içmemeleri hususunda erkek sözü alan Demirel, özellikle her sabah temizlik işçilerini göreve göndermeden önce belediye önünde yaptığı içtimada onların ceplerini kontrol ediyor, yakaladığında tiryakinin sigara paketlerine el koyuyor.

Çarşıda sokakta nazının geçtiği tiryakilere sigaranın insan sağlığına verdiği zararları anlatan Demirel, bu örnek davranışı ile hemşerilerinden takdir topluyor.

Erkek sözü aldığı tiryakilerin bu güne kadar sözlerinde durarak sigarayı temelli bıraktıklarına vurgu yapan Demirel, "Tiryaki bir kez verdiği erkek sözünün arkasında duruyor. Verdiği erkekçe sözü onun beynine yerleştiği için sigarayı kolayca bırakıyor" dedi.

Sigara bıraktırdığı temizlik işçilerinin eşlerinin kendisine teşekküre geldiğini ve bundan da son derece memnun kaldığını ifade eden Demirel, "Sigara bıraktırma çalışmalarıma gücümün yettiği sürece devam edeceğim. En büyük özlemim jeotermal enerji ile ısındığı için kirli hava solumayan Simavlıların tertemiz sokaklarda sigaradan uzak yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmeleridir" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber