Kilosu 70 lira!

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde yetiştirilen yılın ilk turfanda kayısısının kilosu 70 liradan satılıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Nisan 2013 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kilosu 70 lira!

Kocahasanlı Beldesi Üçtepe Köyü'nde örtü altında üretim yapan Ömer Sevindik, yılın ilk kayısı hasadını yaptırdı. Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek de, bahçede incelemelerde bulunarak, yılın ilk kayısısını hasat eden Sevindik'i tebrik etti. Başkan Dölek, ilçede alternatif ürünler arasında yer alan kayısı üretiminin yaygınlaştığını belirterek, şöyle konuştu:

"Özellikle örtü altı kayısı üretimi turfanda olduğu için üreticilerimizin de yüzünü güldürüyor. Türkiye'de ilk kayısı hasadının Erdemli'de yapılması mutluluk verici. Şu anda turfanda kayısının kilosu İstanbul ve Ankara'da 70 TL'den alıcı buluyor. Erdemli'de domates, erik ve muzun ardından kayısı da üreticiler tarafından büyük oranda yetiştirilen meyveler arasında yer alıyor. Yılın ilk kayısı üretimini yapan Ömer Sevindik kardeşimizi tebrik ediyor bol kazançlar diliyorum" dedi.

Tarlasında hasat yapan Ömer Sevindik ise, alternatif ürüne yönelmesinin kendisini de sevindirdiğini ifade ederek, "Daha önceki yıllarda domates üretimi yapıyorduk. Fakat domatesin maliyeti ve emeği fazla olmasına rağmen kazandırmıyordu. Onun yerine kayısı diktim ve ilk turfanda kayısı hasadını yaptık. İlk hasatta yaklaşık 60 kiloluk ürün elde ettim. Bundan sonraki yıllarda da diğer bahçelerime de kayısı dikmeyi düşünüyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber