Araştırmaya göre halkın yüzde 62'si hükümetin ÖSS'de meslek lisesi mezunlarına yapılan haksızlığı giderme girişimini doğru ve gerekli buldu.

Haber Giriş : 07 Aralık 2003 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Araştırmaya göre halkın yüzde 62'si hükümetin ÖSS'de meslek lisesi mezunlarına yapılan haksızlığı giderme girişimini doğru ve gerekli buldu.

Hükümetin ÖSS'de meslek lisesi mezunlarına yapılan haksızlığı giderme girişimine halk da destek veriyor. GENAR'ın kamuoyu araştırmasına katılanlardan yüzde 62'si hükümetin bu yöndeki çalışmasını doğru ve gerekli bulduğunu söyledi. GENAR Araştırma Eğitim ve Danışmanlık Şirketi'nin aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 14 ilde 2527 kişi ile görüşerek yaptığı kamuoyu araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı.

Hükümete destek çıktı

"3 Kasım 2002'den 3 Kasım 2003'e Türkiye'nin Bir Yılı" başlıklı araştırmaya katılanların yüzde 62'si hükümetin bu konudaki değişiklik girişimini doğru ve gerekli bulduğunu söylerken, yanlış bulanların oranı yüzde 24'te kaldı. Araştırmaya katılanlar, "Türkiye'de İmam Hatip Liseleri olmalı mı?" sorusuna yüzde 77'lik çoğunluk 'Olmalı' yanıtını verdi. "İmam Hatip Lisesi mezunları sadece din görevlisi mi olmalı yoksa üniversitede istedikleri bölümü gidebilmeli mi?" sorusuna yüzde 72'lik çoğunluk "Üniversitede istedikleri bölüme girebilmeli" cevabı verdi.

Parasal birikimleri değerlendirme yolları sorulduğunda ise yüzde 68'lik ezici çoğunluk "Parasal birikimim yok" dedi. Vatandaş, AB üyeliği konusunda ise karamsarlığını korudu. Türkiye'nin AB üyesi olacağına inanmayanların oranı yüzde 63 çıktı.

Halk gelecekten umutlu

Anket sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, halkın "en başarılı" devlet adamı görünürken, "Türkiye'deki en başarılı kişi ve kurum listesinde" ikinciliği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üçüncülüğü ise AK Parti hükümeti aldı.

GENAR'ın araştırmasında halkın 3 Kasım seçimleri öncesine göre bugün daha umutlu olduğunu ortaya çıkardı. "Bugün seçim olsa kime oy verirdiniz?" sorusuna, yüzde 45 AK Parti, yüzde 17 CHP, yüzde 8 Genç Parti, yüzde 7 MHP ve yüzde 6 da DEHAP cevabı verildi. Araştırmada 28 Mart 2004'te yapılacak yerel seçimler için de siyasi parti tercihleri soruldu. Verilen yanıtlar vatandaşların yerel seçimlerde partiden çok adayı önemsediğini gösterirken, AK Parti yüzde 41 oy oranıyla birinci, CHP yüzde 20 ile ikinci geldi. Diğer siyasi partiler ise yüzde 10 ülke barajını bile aşamayarak sınıfta kaldı.

yenisafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber