Bilecik Belediyesi'nden Somali'ye diyaliz makinesi

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi'nin yardım elinin, sınırların ötesine ulaşmasının kendileri için ayrı bir mutluluk ve gurur olduğunu söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2013 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bilecik Belediyesi'nden Somali'ye diyaliz makinesi

Yağcı, yaptığı açıklamada, Bilecik Belediyesi ve Türk Kızılay'ı işbirliğinde Somali'de böbrek yetmezliği çeken hastalarına çare olmak amacıyla diyaliz makinesi gönderileceği kaydetti.

Somali'de meydana gelen kuraklık sebebiyle yaşanan kıtlığın oradaki insanların hayatını olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Yağcı, şöyle konuştu:

"Somalili vatandaşların çeşitli imkansızlıklardan dolayı hayatlarını kaybetmeleri üzüntü verici bir durumdur. Türkiye ve Bilecik olarak bu duruma kayıtsız kalamayız. Somali'de yaşanan insanlık dramına karşı Bilecik Belediyesi olarak, orada yaşayan kardeşlerimizin ellerinden tutabilmek için çok faydalı olacağına inandığımız diyaliz makinesi alımına destek olduk. Bilecik, Osmanlı Devleti'nin kuruluşuna beşiklik etmiş ve 3 cihana bu topraklardan çıkarak hak ve adalet dağıtmıştır. Bizler, Osmanlı'nın doğup, 3 cihana hak ve adalet dağıtan Bilecik halkının Belediye Başkanı olarak, Somali'de yaşanan insanlık dramına karşı böyle bir yardımı gerçekleştirdik. Bilecik Belediyesi'nin yardım elinin sınırların ötesine ulaşması ayrı bir mutluluk ve gururdur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber