Bingöl'de 'alçak gönüllülük' değeri işlenecek

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü ‘Başarıda Hedef 12 İçin 12 Adım’ ve ‘Hedef 11 Değerler Eğitimi’ projelerinin uygulama faaliyetleri kapsamında nisan ayında okullarda ‘Alçak Gönüllülük’ değerinin işleneceği bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2013 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bingöl'de 'alçak gönüllülük' değeri işlenecek

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü 'Başarıda Hedef 12 İçin 12 Adım' ve 'Hedef 11 Değerler Eğitimi' projelerinin uygulama faaliyetleri kapsamında nisan ayında okullarda 'Alçak Gönüllülük' değerinin işleneceği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, “Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak değerler eğitimi konusunda birçok etkinlik yaptık. Değerler eğitimi, çeşitli etkinlikler ve yöntemler yoluyla değerlerimizin çocuklarımıza ve gençlerimize kazandırılması olarak tanımlanabilir. Aileler olarak çocukların değerlerimize uygun davranışlarını ödüllendirerek pekiştirilmesini sağlamak çok önemlidir. Günümüzde değerlerimize en büyük saldırıyı gerçekleştirilen televizyon, internet ve benzeri iletişim araçlarını çocuklarımıza verirken ebeveynler olarak denetimi unutmamak gerekir. Evrensel değerlerin önemini, küreselleşen bir dünyada değerlerin erozyona uğraması nedeniyle daha çok anlamaktayız. Bu ayki Alçak Gönüllülük değeri; etik, örfi ve dini değerlerden oluşmaktadır. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Değerler Eğitimini öğrencilerimize aşılamak amacıyla ilimizin çeşitli yerlerinde nisan ayının değeri olan 'alçak gönüllülük' değerini anlatan afişler Bingöl Belediyesi ile Değerler Eğitimi Protokolü çerçevesinde bilboardlara asılmıştır” denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber