Uşak'ta 2012 yılında 318 kişi intihara teşebbüs etti

Uşak İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, 2012 yılında il genelinde cinayet, iş kazası ve trafik kazası gibi asayiş olaylarına bağlı olarak 80 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2013 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uşak'ta 2012 yılında 318 kişi intihara teşebbüs etti

Uşak İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, 2012 yılında il genelinde cinayet, iş kazası ve trafik kazası gibi asayiş olaylarına bağlı olarak 80 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Son bir yılda 318 kişinin intihara teşebbüs ettiğini de açıklayan Demirtaş, 20 kişinin ise intihar ettiğini söyledi.

İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, “10 Nisan Polis Haftası” kutlamaları kapsamında geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısıyla 2012 yılını değerlendirdi. İl genelinde meydana gelen asayiş, kaçakçılık ve trafik kazası gibi olayları rakamlarla değerlendiren Demirtaş, “Hizmet sunumunda en iyi sonucu elde etmek için çaba harcıyoruz. İlimizde 230 kişiye bir polis düşüyor. Bu rakam Türkiye ortalamasından daha iyi çünkü ülkemiz 250 kişiye bir polis düşmesini hedefliyor” dedi. 2012 yılında meydana gelen olayların yüzde 80'inin kent merkezinde yaşandığını bunda nüfus oranının etkili olduğunu bildiren İl Emniyet Müdürü Demirtaş, trafik kazalarında bir yıl öncesine göre 2012 yılında yüzde 28'lik bir artış yaşandığını ifade etti. İntihara teşebbüste uygulamadan kaynaklanan ciddi bir artış görüldüğünü belirten Şammaz Demirtaş, “2012 yılında 318 kişi intihara teşebbüs etmiş. İntihara teşebbüs edenlerin yüzde 90'ı kadınlar” dedi.

2012 yılında bilişim suçlarında artış yaşandığını özellikle bazı şirketlerin bilişim sistemlerini müdahale eden birkaç kişinin düzenlenen operasyonlarla tespit edildiğini bildiren Emniyet Müdürü Demirtaş, “2012 yılında bilişim suçlarında ve otodan hırsızlıkta artış yaşandı. Bir yılda ilimiz genelinde asayiş olaylarına bağlı olarak 80 kişi hayatını kaybederken 2 bin 301 kişi de yaralandı. Yapılan operasyonlarda 32 tabanca, 50 tüfek ve 19 kuru sıkı tabanca ile 161 adet kesici alet ele geçirdik. Cinayet nedeniyle 2011 yılında olduğu gibi 2012 yılında da 8 kişi hayatını kaybetti. 2013 yılının ilk 3 ayında ise cinayet nedeniyle 3 kişi yaşamını yitirdi. Yine 2012 yılında ölümlü 20 trafik kazası meydana geldi ve iş kazası nedeniyle de 4 kişi yaşamını yitirdi. İlimizde sokak çocuğu olmamasına rağmen az sayıda da olsa suça sürüklenenler var. Çocuklara karşı işlenen suçlar konusunda da artış var. Kaçakçılıkla mücadelede ekiplerimiz başarılı çalışmalara imza attı. Ele geçirilen uyuşturucu ve sigarada ciddi artışlar var. Kaçakçılıkla mücadelede Son yılların en başarılı dönemini geçirdik” dedi.

İNTİHARA TEŞEBBÜS EDENLERİN YÜZDE 90'I KADIN

İntihara teşebbüs olaylarında dikkat çekici bir artış olduğunu da ifade eden İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş,, “Bu artışta uygulamadan kaynaklanan bir durum da var. 2011 yılında ilimizde 12 intihara teşebbüs 19 intihar vakası yaşandı. 2012 yılında ise 318 intihara teşebbüs 20 intihar olayı meydana geldi. İntihara teşebbüs edenlerin yüzde 90'ı kadınken intihar edelerin yüzde 90'ı erkek. İntihara teşebbüs eden kadınların çoğu aile içi şiddet gördüğünü ifade ediyor. Ayrıca aile içi iletişimsizlik de önemli sebepler arasında yer alıyor. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi intihara teşebbüs eden kadınların sayısını da azaltacağını düşünüyoruz. Uşak polisi olarak ilde meydana gelen her olayı kayıt altına alıyoruz. Hastaneye veya resmi kurumlara intikal eden en küçük yaralanma yada olayı dahi titizlikle takip edip kayıt altına alıyoruz. Amacımız halkımıza daha iyi güvenlik hizmeti sunabilmek. Bunun için ekiplerimiz 24 saat görev yapıyor. Araç ve gereçlerimizi yeniliyoruz. Suç ve suçluyla mücadelede kamera sistemleri de önemli bir etken. İlimiz merkezindeki MOBESA sayısını 100'e çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için 200 bin TL kaynak temin ettik. Ayrıca işyerlerinin güvenlik kamerası bulundurması konusunda Valilikten yeni bir genelge çıkartacağız. Bu genelgeyi önümüzdeki günlerde işyerlerine tebliğ edeceğiz” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber