Sivas İzmir uçak seferleri başladı

Vali Zübeyir KEMELEK’in katılımıyla Sivas-İzmir arası uçak seferleri başladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Nisan 2013 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sivas İzmir uçak seferleri başladı

Vali Zübeyir KEMELEK'in katılımıyla Sivas-İzmir arası uçak seferleri başladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib SOLUK ve Eşi Günay SOLUK ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan BİRDAL, İzmir Hava Yolları Genel Müdürü Gürol YÜKSEL, Pegasus yöneticileri, Sivas'ta görev yapan yerel ve yaygın medya temsilcilerinin bulunduğu uçağı; Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'nda Vali Zübeyir KEMELEK, Belediye Başkanı Doğan ÜRGÜP, Vali Yardımcıları Veysel ÇİFTÇİ, Vefa KAYA ve diğer il protokolü karşıladı.

Sivas Valisi Zübeyir KEMELEK yeni başlatılan uçak seferlerinin hayırlı olmasını dileyerek; “İstanbul ile çok güzel bir uçuş planımız var. Bu hatta 2011 ve 2012 yolcu sayısı sürekli artarak hizmet vermektedir. Bugün de açılışını yaptığımız Sivas-İzmir arası seferleri halkımızın sahip çıkmasıyla sürekli artarak devam edecektir. Bu seferlerin Sivas'a ekonomik, kültürel ve sosyal faaliyetler olarak önemli katkılar sağlayacaktır. Bu Sivas açısından çok önemli bir olay. Bu faaliyette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın talimatları sonucunda İzmir-Sivas uçuşlarının gerçekleştirildiğini dile getiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib SOLUK yaptığı konuşmada; Pegasus Ailesi hiç tereddüt etmeden uçak seferlerini başlattı. İnşallah istediğimiz gibi gider haftada üç gün düzenlemeyi düşündüğümüz seferleri yedi güne çıkartırız. 3 Haziran'da da Antalya- Sivas uçak seferleri başlayacak.” dedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan BİRDAL ise seferlerin hayırlı olmasını dileyerek; "Türkiye'de mevcut 49 havalimanı sayısını 2013 yılında 52'ye çıkarmayı hedefliyoruz." dedi. Konuşmaların ardından gerçekleştirilen açılış nedeniyle kutlama pastası kesildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber