Rektörlük önünde eylem

Kazada ölen üniversiteli Cennet'in arkadaşlarından oturma eylemi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Nisan 2013 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rektörlük önünde eylem

AKSARAY Üniversitesi öğrencisi Cennet Nur Topçu'nün dün yolun karşısına geçmek isterken otobüsün çarpması sonucu yaşamını yitirmesinin ardından bugün Rektörlük önünde toplanan yaklaşık 2 bin öğrenci, oturma eylemi yaptı, bölgeye üst geçit inşa edilmesini istedi.

Aksaray Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu 1'inci sınıf öğrencisi Cennet Nur Topçu, dün, minibüsten indikten sonra kampüse gitmek için Aksaray-Adana bölünmüş karayolunun karşısına geçmek istedi. Bu sırada genç kıza, Osman K. yönetimindeki 34 HU 7414 plakalı yolcu otobüsü çarptı. Ağır yaralanan genç kız, kaldırıldığı Aksaray Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Cennet Nur Topçu'nun öldüğünü duyan öğrenciler de ilk olarak yolun Adana yönünü trafiğe kapatarak üst geçit yapılması için eylem yaptı. Ardından eylemlerini kent merkezinde sürdüren öğrenciler Anıt Alanı'nda toplandıktan sonra belediye binasına yürümek istedi. Çevik Kuvvet ekibinin oluşturduğu barikatı aşmak isteyen öğrencilere polis biber gazlı müdahale etti. Kısa süren gerginliğin ardından Emniyet İl Müdürü Mustafa Şahin eşliğindeki 10 kişi, belediye binasına kadar yürüyüp Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ile görüştü.

REKTÖRLÜK ÖNÜNDE EYLEM

Öğrencilerin eylemi bugün de Rektörlük binası önünde devam etti. Kampüs içinde toplanan yaklaşık 2 bin öğrenci, yakalarına taktıkları kazada hayatını kaybeden Cennet Nur Topçu'nun fotoğrafıyla birlikte rektörlük binası önüne kadar yürüdü.

Burada 'Rektör istifa', 'Rektör öğrencilerine sahip çık', 'Cennet'in hakkını helal etmiyoruz' sloganları atan öğrenciler oturma eylemi yaptı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, öğrencilerin bir grup temsilciyi görüşmek için makamına çağırdı. Teklifi kabul etmeyen öğrencilerin ıslaklar eşliğinde eylemini sürdürmesi üzerine Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, öğrencilerin yanına geldi. 4 çocuk babası olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Acar, şunları söyledi:

"Benim de 4 çocuğum var. Ne olduğunu çok iyi biliyorum. Cennet kızımızın adı gibi yattığı yer cennet olsun. Ben yetkililere defalarca uyardım, ama kimse ilgilenmedi. Polis artık öğrenci giriş ve çıkış saatlerinde güvenliği sağlayacak. Karayolları Genel Müdürlüğü'de bu karayolu üzerinde üç projelerinin olduğunu bunlardan birinin de üniversitemizin önüne köprü yapmayı planladıkları belirttiler ve bunun sözünü verdiler."

Öğrenciler daha sonra olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber