Hırsızlar su kanalını depo yapmış

Konya'da 2 ayrı iş yerinden 80 bin lira değerinde boya çaldığı iddia edilen 42 yaşındaki Necati U.ile 62 yaşındaki Bayram A., polis tarafından yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Nisan 2013 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hırsızlar su kanalını depo yapmış

Şüphelilerin çaldıkları boya kutularını tarımsal sulama kanalına sazlıkların aralarına sakladıkları, kanalı depo gibi kullandıkları ortayı çıktı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 3 ay önce merkez Karatay İlçesi'nde bir iş yerinin deposundan 30 bin liralık boya çalınmasının ardından çalışma başlattı. Geçen hafta da merkez Selçuklu İlçesi'ndeki bir depodan 50 bin lira değerinde boya çalındı. Bölgede araştırma yapan ekipler, son hırsızlık olayının gerçekleştiği iş yerinin yakınında uzun süre park halinde olan minibüsün farlarından birinin düzensiz yandığını saptadı. Bunun üzerine araştırma yapan polis, aynı model minibüsten Konya'da bin 600 tane bulunduğunu, bunların 160'nın ise kent merkezinde olduğunu saptadı. Polis araştırmasını sürdürürken devriye görevini yapan ekipler dün merkez Karatay İlçesi'nde aranan araca benzeyen 42 DNZ 37 plakalı minibüsü durdurdu. Minibüste yapılan aramada boya bulunması üzerine sürücü Necati U. gözaltına alındı.

BOYA KUTULARINI SU KANALINA SAKLAMIŞLAR

Gözaltına alınan Necati U.'nun, boyaları Bayram A. ile birlikte çaldıklarını ve satışını da onun gerçekleştiğini söylemesi üzerine Bayram A. da evinde gözaltına alındı. Şüphelilerin çaldıkları boyaları yine Karatay İlçesi'nde tarımsal sulama kanalındaki sazlıklar arasına sakladıkları ve su kanalını adeta depo olarak kullandıkları ortayı çıktı.

Çalınan boyaların yaklaşık 30 bin liralık bölümü sakladıkları su kanalında ele geçirilirken, 50 bin liralık bölümü de Yunak İlçesinde satıldığı işyerinde bulundu. 2 şüpheli sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber