Osmanlıca kursuna katılan kursiyerlere sertifikaları verildi

Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı işbirliği ile düzenlenen Osmanlıca kursuna katılan kursiyerler, sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2013 08:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Osmanlıca kursuna katılan kursiyerlere sertifikaları verildi

Belediye Nikah Salonu'nda düzenlenen sertifika törenine Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü Mahmut Yeniayi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Serdar Ergin, Nüfus Müdürü Ali Osman Pala, İzmir eski milletvekili Mehmet Özkan, Hayrat Vakfı adına ÖKAT Başkanı Turan Özbaba, kurs hocası Haşmet Kalabas ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan ÖKAT Başkanı Turan Özbaba, şunları söyledi: "Milletleri millet yapan O milletin değerleri kullandığı dili ve alfabesidir. Dil fikir dünyasının tezahürüdür ve kendini ifade edebileceği iletişim aracıdır. Milletin hatırası ve ruhu, özü mayasıdır. Osmanlıcayı öğrenmek, öz yurdunda kendi kültürüne yabancı kalmış neslin vicdan muhasebesinde, ecdadına ve tarihine karşı vadesi çoktan dolmuş, bir fikir borcudur. Ecdadımızın her zaman şeref duyduğumuz bin yıllık şanlı tarih koridorundan bizlere armağan ettikleri sayısız güzide eserler firi boyutta da bugün çoğumuza, maalesef bir turiste uzak anlamsız ve uzaktır. Hayrat Vakfı'nın çalışmaları neticesinde Osmanlıca önce Sosyal bilimler liselerinde seçmeli ders olmuştur. Şimdi ise talim terbiye kurulunun kararıyla 2013/2014 öğretim yılından itibaren tüm liselerde seçmeli ders olarak okutulacaktır. Uzun yıllardır bir çok kültürel faaliyetler yapmakla birlikte Osmanlıca öğretimi de önemsenmeye başlanacaktır. 3 Nisan 2012 tarihinden itibaren de Hayat boyu öğrenme genel müdürlüğü ile hayrat vakfı arasında düzenlenen protokol çerçevesinde Türkiye genelinde 970 il ve ilçe merkezinde Osmanlı kursları verilmeye başlandı. Bu kurslarda tamamen ücretsizdir. Türkiye genelinde 120 bin kişi kurslara katılırken, Ödemiş genelinde de toplam 280 kursiyere Osmanlıca ve kuranı kerim kursları verdik."

Konuşmaların ardından kursiyerler Kemal Ersöz, Kemal Aktaş ve Özkan Solmaz da birer konuşma yaptılar.

Törene katılan 20 kursiyerin belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi

Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü de hayat boyu öğrenme kurslarının önemini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber