Trafik kazasında camdan fırlayan 3 kiloluk bebek, fil yavrusu kadar basınç uyguluyor

Erzurum Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü'nde komiser olarak görev yapan Kaan Ersintanık, 'çocuk suçluluğu ve önleme stratejileri' seminerinde öğrencilere trafik kurallarını anlatırken, "Trafikte hızlı giden bir otomobilin sebep olduğu kazada, camdan fırlayan 3 kiloluk bebeğin tesir ettiği basınç, küçük bir fil yavrusu kadar. Çarpma sırasında 500 kiloluk basınç uyguluyor" dedi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Nisan 2013 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trafik kazasında camdan fırlayan 3 kiloluk bebek, fil yavrusu kadar basınç uyguluyor

Erzurum Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü'nde komiser olarak görev yapan Kaan Ersintanık, 'çocuk suçluluğu ve önleme stratejileri' seminerinde öğrencilere trafik kurallarını anlatırken, "Trafikte hızlı giden bir otomobilin sebep olduğu kazada, camdan fırlayan 3 kiloluk bebeğin tesir ettiği basınç, küçük bir fil yavrusu kadar. Çarpma sırasında 500 kiloluk basınç uyguluyor" dedi.

Çocuk Şube Müdürlüğünün yürüttüğü 'Kimlere güvene bilirim?' projesi kapsamında, Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde 'çocuk suçluluğu ve önleme stratejileri' semineri düzenlendi. Çocuk suçlarını ve ceza işlemlerini anlatan komiser Kaan Ersintanık, öğrencileri trafik kurallarına uymaları yönünde uyardı. Komiser Ersintanık "Arkadaşlar lütfen trafik kurallarına uyalım. Yaya geçitlerini kullanalım. Hızın her türlüsü yasak. Trafikte hızlı giden bir otomobilin sebep olduğu kazada, camdan fırlayan 3 kiloluk bebeğin tesir ettiği basınç, küçük bir fil yavrusu kadar. Yani 3 kilogramlık Bebek, çarpma sırasında 500 kiloluk basınç uyguluyor" diye konuştu.

FACEBOOKDA GERÇEK İSMİNİZİ KULLANMAYIN

Öğrencileri sosyal medyaya karşı dikkatli olma konusunda uyaran Kaan Ersintanık, Facebook'ta tanımadıkları kişilerin davetlerini kabul etmemeleri gerektiğini söyledi. Kimlik ve kişisel bilgilerini kimseye vermemelerini anlatan Ersintanık, "Facebook'ta gerçek isminizi kullanmayın. Yaş, okul gibi kişisel bilgilerinizi sakın yazmayın. İnternet üzerinden çok sayıda suç işleniyor. Bu suçlara sizi alet edebilirler" dedi

Suç uydurmanın da bir suç olduğunu bildiren Ersintanık, "Suç uydurma da bir suçtur. Annesi oğluna para verip eve birşeyler almasını istiyor. Ancak çocuk gidip internet kafede, playstation salonlarında parayı harcıyor. Eve gidip bıçaklı kişiler tarafından gasp edildiğini söylüyor. Ailesi çocuğu bize getiriyor. Olayın içine girdikçe doğruları öğreniyoruz. Bu suçun 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası var" dedi. Suça sürüklenen, suçu alışkanlık haline getiren çocukları rehabilete amacıyla eğitim verdiklerini de belirten Ersintanık, bugüne kadar 50 çocuğun lisanslı sporcu olduğunu, bu şeklide çocukları tehlikeli ortamlardan uzak tutmayı hedeflediklerini söyledi.

BİLE BİLE HATA YAPARKEN GELECEĞİ UNUTMAYIN

Öğrencileri özellikle hırsızlık suçu hakkında bilgilendiren Kaan Ersintanık şunları söyledi:

"Hırsızlık yüz kızartıcı bir suç olduğu için ömür boyu adli sicil kaydından silinmiyor. Hırsızlığın 1-7 yıl arasında hapis cezası var. Siz liseyi bitirdikten sonra üniversiteyi okuyup iş hayatını atılacaksınız. İş başvurusunda bulunduğunuz zaman işveren adli sicil kaydını istiyor. Siz adli sicil kaydını götürüp verdiğiniz zaman hırsızlıktan suç kaydını görüp işe almayacaktır. Yani geleceği etkiliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber