Polis adayları için tiyatro gösterisi

Bitlis’in Tatvan Gençlik Kulübü Derneği üyeleri tarafından, Bitlis Polis Meslek Yüksekokulu’nda tiyatro gösterisi düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2013 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis adayları için tiyatro gösterisi

Bitlis'in Tatvan Gençlik Kulübü Derneği üyeleri tarafından, Bitlis Polis Meslek Yüksekokulu'nda tiyatro gösterisi düzenlendi.

Yönetmenliğini Hayrullah Elmas'ın yaptığı “Lal, Tüm Güzellikleriyle Türkiye” adlı tiyatro oyunu kapsamında 7 bölgenin kültürel ve folklorik öğeleri sergilendi. Çoğu lise öğrencisi olan 20 kişiden oluşan ekip tarafından sahnelenen oyunla Türkçe, Kürtçe, Lazca müzikler eşliğinde Anadolu kültürünün zenginliği ve Çanakkale ruhu canlandırılarak, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Oyunun konseptini hazırlayan Tatvan Gençlik Kulübü Derneği Başkanı Zafer Aygül, gösteri sonrası kısa bir konuşma yaparak, “Lal Tüm Güzellikleriyle Türkiye” adlı müzikal tiyatro oyununun, birlik ve beraberliğin doğudan bir güneş gibi yükselmesine vesile olmasını dileyerek, “Güzel günler sana gelmez, sen güzel günlere gideceksin. Ülkemizin birlik ve beraberlik sürecini bir de yarının geleceği olan gençlerimizle seslendirelim. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle bu memleket hepimizindir. Bu güzel müzikal tiyatronun konusu ve içeriği bakımdan ülkemizin birlik ve beraberlik noktasındaki bu yolda özendirici ve örneklendirici olmak istedik” dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber