12 ilin valisi değişiyor

Haber Giriş : 25 Aralık 2005 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

UZUN zamandır üzerinde çalışılan Valiler Kararnamesi'yle 12 ilin valileri değiştirilecek.

Edinilen bilgiye göre hükümet, Valiler Kararnamesi üzerindeki hazırlıkları tamamlayarak, imzaya açtı. Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan kararname, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayına sunulacak. Valiler Kararnamesi, Sezer'in onayından sonra yürürlüğe girecek.

Kararname ile birlikte halen boş olan Kayseri, Balıkesir, Kırklareli illerine atama yapılacak. Kayseri Valisi Nihat Canpolat'ın Bursa'ya, Balıkesir Valisi Atıl Uzelgün'ün de Danıştay üyeliğine atanmasıyla Balıkesir Valiliği boşalmıştı. Kırklareli Valisi İsmet Metin ise tek kişilik kararname ile merkeze atanmıştı.

Şemdinli olaylarının ardındanss Hakkari ve Tokat illerinde de bir süre önce yer değişikliği yaşanmıştı. Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz Tokat Valiliği'ne, Hakkari Valiliği'ne ise Tokat Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu getirilmişti.

Edinilen bilgiye göre, Kararname 12'den fazla ili kapsıyor. Ancak, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük illerde değişikliğin söz konusu olmadığı belirtildi. Boş olan illere yapılacak atamanın yanı sıra bazı illerde de değişikliklerin olacağı ifade edildi.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber