Stajyer memurlara 'rüşvet almanın inceliklerini' öğretmişler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2005 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz hafta düzenlenen operasyonla en büyük rüşvet operasyonlarından birinin gerçekleştirildiği Kapıkule'de, kaydedilen görüntülerin deşifresi sürüyor. Tekrar tekrar izlenen görüntülerde, gümrükçülerin stajer memurlara da "işin ayrıntılarını" öğrettikleri ortaya çıktı.

Edirne Cumhuriyet Savcılığı yetkilileri, Kapıkule Gümrük Kapısı'nda elektrikli ısıtıcıların içine konulan kameralarla elde edilen görüntülerin, yeniden izlenerek, en küçük ayrıntıların bile değerlendirildiğini ifade ettiler.

Görüntülerde, gümrükçülerin stajyer memurlara ''rüşvet almanın inceliklerini'' öğrettiklerinin de tespit edildiğini belirten yetkililer, yaklaşık 10 günlük çekimle elde edilen görüntülerde, rüşvet amacıyla pasaportların arasına konulan paralara ''conta'' denildiğinin de ortaya çıkarıldığı bildirildi.

İzinli oldukları için ifadeleri alınamayan 7 gümrük ve gümrük muhafaza memurundan 4'ünün, yarın Cumhuriyet Savcılığı'na gelerek ifade vereceği kaydedildi.
45'i gümrükçü, 19'u polis olmak üzere 64 kişinin tutuklandığı operasyon öncesi değişik noktalardaki elektrik sobalarına gizlenen kamerelarla 12 günde 2 bin saat görüntü kaydedilmişti. Kayıtların deşifresi yaklaşık 10 gün sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber