Mehmet Ağar'a tahliye iddiası yalanlandı

Susurluk davasında hapis cezası alan eski İçişleri Bakanı Ağar'ın tahliye edileceği iddialarına yalanlama geldi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Nisan 2013 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mehmet Ağar'a tahliye iddiası yalanlandı

'Susurluk'' davasından hükümlü eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümlerinden yararlanarak tahliye olmasının söz konusu olmadığı bildirildi.

Akşam Gazetesi'nden Murat Tarhan'ın haberine göre; Ağar'ın 25 Nisan'da cezaevinden çıkacağı iddia ediliyordu. Haberde, 3. Yargı Paketi'nde yer alan ve şartlı tahliyesine bir yıl kalanlara, yarıaçık cezaevine gitmeden 'denetimli serbestlik' imkânı tanıyan düzenleme, Ağar'a da tahliye yolunu açacak deniliyordu.

Ancak AA muhabirinin Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan aldığı bilgiye göre, ''Susurluk'' davasından hakkında kesinleşmiş 5 yıl hapis cezası bulunan ve bu cezasını 9 aydan buyana Yenipazar Ceza ve Tutukevi'nde çeken Mehmet Ağar'ın dosyası, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun çerçevesinde incelendi.

Yapılan inceleme sonucunda Ağar'ın şu an için tahliyesinin söz konusu olmadığı belirlendi.

Aydın'da, bugüne kadar 193 hükümlünün çıkan yeni yasadan faydalanmak için başvuruda bulunduğu, 96 hükümlünün tahliye olduğu ve dosyaların incelemelerinin devam ettiği öğrenildi.


İŞTE O İDDİA;

Mehmet Ağar, 3. Yargı Paketi'nden yararlanan Ağar, 25 Nisan'da cezaevinden çıkıyor.

Susurluk davasında 5 yıl hapis cezasına mahkum edilen ve bir yıldır cezaevinde olan eski Emniyet Genel Müdürü, eski İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar, şafak sayıyor...

3. Yargı Paketi'nde yer alan ve şartlı tahliyesine bir yıl kalanlara, yarıaçık cezaevine gitmeden 'denetimli serbestlik' imkânı tanıyan düzenleme, Ağar'a da tahliye yolunu açtı. Ağar'ın 25 Nisan'da cezaevinden çıkacağı öğrenildi.

Akşam muhabiri Murat Tarhan, Aydın Yenipazar Cezaevi'nde Ağar'la görüştü. İşte izlenimleri:

- Ağar, görüşme odasının kapısında karşıladı. Kilo verdiğini gördüm. Cezaevinde düzenli spor yapıyormuş.

- Yakın arkadaşları, bir an olsun yalnız bırakmamış. İlk geldiği günlerde ziyaretçileri arasında yer alan Şansal Büyüka, maçları takip edebilmesi için Digiturk bağlanmasına yardımcı olmuş. Sadece Ağar'a değil diğer mahkumlara da...

- Ağar, Yenipazar'ın sorunlarının çözüm adresi olmuş. İlk iş olarak ilçede bulunan iki caminin halıları değiştirilmiş. Şimdi de engelliler için akülü araç dağıtmayı planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber