10 Kasım davasında gençler beraat etti

Kuşadası'nda, 10 Kasım 2012 tarihinde düzenlenen "1881 genç, 1881 karanfille Ata'sına Yürüyor" isimli etkinlik nedeniyle açılan davanın ilk duruşması Kuşadası Adliyesinde görüldü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2013 19:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
10 Kasım davasında gençler beraat etti

Dava kapsamında yargılanan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi üniversiteli iki genç beraat etti.

10 Kasım 2012 tarihinde büyük önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 74. yıldönümü dolayısıyla Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından düzenlenen anma etkinliğinde,1881 genç, 1881 karanfille Kısmet Otel Kavşağı'ndan Kuşadası Atatürk Anıtı'na yürümüştü. Yürüyüşün ardından Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı sonra hazırlanan iddianame kapsamında mahkeme tarafından TGB üyeleri Ozan Topçu ve Uğur Bayer isimli iki üniversite öğrencisi aleyhine ceza davası açıldı.

Gençlere destek vermek amacıyla CHP Kuşadası İlçe Örgütü tarafından bir haftadır yürütülen "10 Kasım'da ben de oradaydım" imza kampanyasında 2 bin 310 vatandaşın imza verdiği açıklanırken, sabah erken saatlerde Kuşadası adliyesi önünde kalabalık bir vatandaş topluluğu birikmeye başladı. Çoğunu

TGB üyesi gençlerin oluşturduğu kalabalıkta CHP ve İşçi Partisinin ilçe başkanları ve yöneticileri ile kadın kolları üyeleri yer aldı. CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz ile birlikte 8 avukatın savunduğu Ozan Topçu ve Uğur Bayer isimli iki üniversiteli gence Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün de destek vermek amacıyla Kuşadası Adliyesine gelip duruşmayı izledi.

Yapılan yargılamada duruşma hakimi suçun maddi ve manevi unsurları oluşmadığı gerekçesiyle ilk celsede gençlerin beraatine karar verirken, iki üniversiteli gencin dışarı çıkmasıyla adliye karşısında bekleyen arkadaşları büyük sevinç yaşadı. Gençler, arkadaşlarının beraati nedeniyle 'Yaşasın Türkiye Gençlik Birliği' ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları atarken, yargılanan gençlerden Ozan Topçu mahkeme sonrası

bir açıklama yaptı. Atatürk'ü anmanın suç olmadığını açıklayan Ozan Topçu, ceza ve yargılamaların kendilerini yıldıramayacağını, Atatürk'ü anmaya devam edeceklerini söyledi.

Daha sonra açıklama yapan CHP Aydın İl Başkanı, dava avukatlarından Barkan Kalınomuz, suçun maddi ve manevi unsurları gerçekleşmediği gerekçesiyle dava hakiminin beraat kararı verdiğini belirterek, "Özellikle karayolunun kapanması davanın dayanak noktasıydı. Ancak düğün törenleri, asker uğurlamaları ve spor karşılaşmaları sonrası karayolu trafiğe kapanıyor. Ama hiç kimse dava açmıyor. Atatürk'ü anmak suç değildir. Bugün sağduyu kazanmıştır"

Daha sonra CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, TGB'li gençler ve CHP İlçe yönetimi, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün'ü makamında ziyaret etti. Bir konuşma yapan Kuşadası; Belediye Başkanı Esat Altungün, Atatürkçü gençlerin sayısının artması gerektiğini vurgulayarak, Atatürk'ü anan gençlerin beraat etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 19 Mayıs'ta Kuşadası'nda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da görkemli bir kutlama yapacaklarını açıklayan Altungün, Kuşadalıların 19 Mayıs'ta meydanları dolduracağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber