Kuru meyvecilerden okul sütü benzeri proje

Ege İhracatçılar Birliği ve Güneydoğu İhracatçılar Birliği işbirliğiyle oluşturulan Kuru Meyve Tanıtım Grubu, İzmir Ticaret Borsası'nda toplandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2013 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuru meyvecilerden okul sütü benzeri proje

Toplantıya katılan Malatya Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Gürsel Özbey, ilköğretim çağındaki çocukların sağlıklı gelişimi için Okul Sütü benzeri bir projeyi hayata geçirmek için toplandıklarını açıkladı.

Özbey, bu toplantının asıl amacının ilköğretim çocuklarına kuru meyveyi ne şekilde ulaştırabilirizi konuşmak olduğunu belirterek "Okul sütü gibi bir proje düşünülüyor. İnşallah muvaffak olunacaktır. Canı gönülden destekliyorum. Bu toplantının sonunda tanıtım grubunun katkılarıyla buna karar verileceğini sanıyorum. İnşallah toplantıdan hayırlı bir karar çıkacak" dedi.

Türkiye'nin kuru incir, üzüm, kayısı, fıstık gibi ürünlerin ihracatında dünyada önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Gürsel Özbey, zaman zaman rekolte ve üretime bağlı sıkıntılar yaşanmasına karşın sektörün giderek büyüdüğünü söyledi.

Özbey, kuru meyve ihracatında bir artış görüldüğünü anlatarak şöyle konuştu: "Malumunuz milli ürünlerimiz içinde olan kuru kayısı, üzüm, incirin, fıstığın her geçen yıl arttığını, döviz girdisinin yükseldiğini görmekteyiz. Bu da bizi sevindiriyor. Üretim ve rekolteye bağlı zaman zaman sıkıntılar yaşanmakta. Zamanla bunların aşılacağına, tanıtım yapılacağına, insanların bu ürünlere karşı hassasiyetinin artışıyla talep de artacaktır diye düşünüyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber