Dünyanın en iyi polis uygulaması Türkiye'den

Türkiye'de trafik güvenliği alanında yapılan çalışmalar, dünyanın en iyi polis uygulaması seçildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2013 22:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dünyanın en iyi polis uygulaması Türkiye'den

İngiltere, ABD, Almanya ve Çin'in de aralarında bulunduğu 20 ülkeden 500 temsilcinin katılımıyla Dubai'de düzenlenen "En İyi Polis Uygulamaları 9. Uluslararası Sempozyumu"nda, "trafik güvenliği, bilişim suçları, sosyal medya, modern teknoloji, çocuk istismarı, organize suçlar ve adli tıp" konularında 45 sunum yapıldı.

Sempozyuma, Türkiye adına katılan Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Araştırmaları Merkezi Müdür Yardımcısı Fatih Vursavaş'ın, sunumu birinci seçildi. Böylece, Türkiye'deki trafik güvenliği alanındaki çalışmalar, dünyanın "En iyi Polis Uygulaması" ödülüne layık görüldü.

Vursavaş, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin trafik alanında yaptığı çalışmaların, sempozyumda büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Trafik güvenliğinin tüm dünyanın ortak sorunu olduğuna dikkati çeken Vursavaş, "Her yıl trafik kazalarında bir milyonun üzerinde kişi yaşamını yitirmekte ve 20-50 milyona yakın insan yaralanmakta veya sakat kalmaktadır. Bu noktada, trafik güvenliği alanında yapılan en iyi uygulamalar, aslında bir anlamda dünyanın ihtiyaç duyduğu, dünyanın çözmek zorunda olduğu problemin nasıl çözüleceği yolunda ışık vermektedir" dedi.

Sempozyuma, Avustralya, İngiltere, Hollanda, Almanya gibi gelişmiş ülkelerin emniyet teşkilatlarından ciddi katılımlar olduğu belirten Vursavaş, İngiltere ekibinin trafik güvenliği alanında kaza veri analiziyle ilgili, kendisinin de trafik güvenliğiyle ilgili sunum yaptığını ifade etti.

Vursavaş sunumunda, Türkiye'nin Karayolu Güvenliği Eylem Planı ve Stratejisi, bu eylem planı kapsamında yapılan çalışmalar, elektronik denetleme sistemleri ve kaza oranlarının azaltılmasındaki katkısı, pilot bölge seçilen bazı illerde çok kısa sürede emniyet kemeri takma oranlarının nasıl yükseltildiğini ve bu konulara ilişkin kurum ve kuruluşlarla birlikte yürütülen kampanyaları anlattığı bilgisini verdi.

Türkiye'de son dönemde trafik güvenliği alanındaki yeni uygulamalarla ölüm kaza oranlarında çok ciddi bir azalma olduğuna dikkati çeken Vursavaş, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin trafik güvenliği alanında kampanyalardan denetime, eğitim faaliyetlerinden altyapıya kadar yapılan birçok çalışma aslında dünyanın beğenisini kazanmış durumda. Küresel bir sorun olan trafik sorununa Türkiye'nin çözüm yaklaşımını özetlemem büyük ilgi gördü ve ödüle layık görüldüm."

-En iyi polis uygulamalarında ilk ödül-

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Araştırmaları Merkezi Müdür Yardımcısı Vursavaş, Dubai Emniyet Genel Müdürlüğünün 9 yıldır düzenlediği ve özellikle gelişmiş ülkelerin davet edildiği En İyi Polis Uygulamaları Sempozyumu'nda Türkiye'nin ilk kez ödül aldığını dile getirdi.

Vursavaş, "Bu hem ülkem hem de benim için çok manidar. O kadar farklı konu başlıkları altında en iyi sunum ödülünün Türkiye'ye verilmesi bir ilk oldu. Ödüle layık görülen uygulamanın trafik güvenliğiyle ilgili olması da çok anlamlı. Ülkemizin son yıllarda trafik güvenliği alanında yaptığı çalışmalarla bunu doğrudan eşleştirmek mümkün" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber