Birgi'de sokak sağlıklaştırma çalışmaları devam ediyor

Yeni Büyükşehir Yasası nedeniyle mahalleye dönüşecek Ödemiş'in tarihi Birgi beldesinde, belediyenin sokak sağlıklaştırması çalışmaları sürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2013 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Birgi'de sokak sağlıklaştırma çalışmaları devam ediyor

Yeni Büyükşehir Yasası nedeniyle mahalleye dönüşecek Ödemiş'in tarihi Birgi beldesinde, belediyenin sokak sağlıklaştırması çalışmaları sürüyor. Geçtiğimiz aylarda İzmir Valiliği'nin desteğiyle Okul Sokak'ta başlatılan çalışmaların sonuna gelindi.

Birgi Belediyesi yanında oluşturulan meydandan Dervişağa Medresesi'ne kadar olan bölümü kapsayan Okul Sokak kesme taşlarla kaplanırken, sokakta yer alan konutların dış cepheleri de tarihi dokuya uygun olarak yeniden düzenlendi. Sokağın Dervişağa Medresesi'ne yakın olan köşesinde dinlenme alanı olarak park oluşturuldu. Havuz ve pergolalarla ayrı bir havaya bürünen park çalışmalar tamamlandığında ziyaretçilere Dervişağa Medresesi ve karşısındaki tarihi hamamı yukarıdan inceleme fırsatı verecek.

Yüklenici firma Bozoğlu Mimarlık tarafından gerçekleştirilen çalışmalar, nisan ayı sonunda tamamen bitmiş olacak. Toplam 935 bin 705 TL'ye mal olan sokak sağlıklaştırması ve kentsel tasarım uygulamasının maliyetinin yüzde 95'i İzmir Valiliği, yüzde 5'i de Birgi Belediyesi'nce karşılanıyor.

Tarihi beldede sokak sağlıklaştırması çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini kaydeden Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, "Restorasyonları yapılan Dervişağa Medresesi ve Dervişağa Hamamı'nın bulunduğu bölgeye bağlantı sağlayan Okul Sokak'ta yapılan sokak sağlıklaştırması çalışmalarında sona gelindi. Yapılan kentsel tasarım ve sağlıklaştırma ile Okul Sokak ve çevresi tarihi dokuya entegre olacak şekilde yeniden düzenlendi. Tıpkı Birgi'nin diğer cadde ve sokaklarında yapılan sağlıklaştırma sonrası oluşan görünüm gibi bir görünüm ortaya çıktı. Belediyemizin yanında yapılan meydan düzenlemesi ve Okul Sokak'ta yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından güzel bir organizasyonla tören yapmayı planlıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber