Çöpten sanat eserleri yaratıyorlar

Antalya'nın Demre İlçesi'nde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün 3 yıl önce açtığı kursta eğitim alan kadınlar, sanayi sitesi, piknik alanları ve deniz kıyısından topladıkları çöplerle sanat eserleri yaratıyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Nisan 2013 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çöpten sanat eserleri yaratıyorlar

Antalya'nın Demre İlçesi'nde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün 3 yıl önce açtığı kursta eğitim alan kadınlar, sanayi sitesi, piknik alanları ve deniz kıyısından topladıkları çöplerle sanat eserleri yaratıyor.

Demre'de 3 yıl önce açık hava atölye çalışmaları kursuna özellikle ev kadınları ilgi gösterdi. Kursiyerlerden eczacı Nurcan Çetinkaya ile ev kadınları Belgin Yapıcı ve Nurten Yalçın, 2 yıl boyunca devam ettikleri kursta, doğadan toplanan atık malzemelerle heykel ve resim yapmayı öğrendi. Kursu başarıyla tamamlayan 3 kadın, yeniden bir araya gelerek topladıkları atıklardan sanat eserleri yaratmak için kolları sıvadı. Kadınlar, ilk iş olarak deniz kıyısı, piknik alanları ve parklara atılan çöpleri topladı ve ayrıştıkları çöplerle tablolar yaparak birer sanat eseri yarattı. Çevre kirliliğine dikkati çekmek için çeşitli sergiler açan 3 kadın, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Çevre Mühendisliği Özel Çevre Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber