Çanakkale kampına giden izcilere kınalı uğurlama

TÜRKİYE İzcilik Federasyonu'nun 22-26 Nisan tarihlerinde Çanakkale'de düzenleyeceği, '57. Alay Çanakkale Milli Bilinç Kampı'na katılmak üzere Yozgat'taki 26 izci, ellerine kına yakılarak uğurlandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Nisan 2013 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çanakkale kampına giden izcilere kınalı uğurlama

Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan izci kafilesine Belediye Başkanı Yusuf Başer ve İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, dualar eşliğinde ellerine kına yakıp Çanakkale'ye yolcu etti. İzciler meydanda bulunan gezici Çanakkale 1915 Müzesi'ni gezdikten sonra ellerine kına yakıldı. İlk kınayı yakan Belediye Başkanı Yusuf Başer, geleneklere göre geline, kurbana ve askere kına yakıldığını belirterek, şunları söyledi:"Türk Milleti olarak kurbana kına yakarız, 'kurban olsun' diye, geline kına yakarız 'kocasına kurban olsun' diye, askere kına yakarız 'vatana kurban olsun' diye. Bu günde izcilerimizi, bizim için manevi değeri çok büyük olan Çanakkale'ye bu gün izci çocuklarımızı ellerine kına yakarak yolcu ediyoruz. Orada dedelerinin yaşadıklarını hissetmeye çalışacaklar."Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Milli Bilinç Kampı'na katılacak Yozgatlı 26 izcinin Çanakkale'de Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi törenlerine de katılacağını söyledi. Kuş, şöyle konuştu:

"Kampa katılan çocuklarımız 25 Nisan saat 02.00'de kalkarak asker çorbalarını içip hamur kızartması yiyecekler. Saçlarına kına yakıp, 'Dedeciğim Ben Geldim' yazalı yelekler giyecek izcilerimiz 17 kilometre yürüyüş yapıp 1915 yılında yaşanan zorlukları gözlerinde canlandıracak."

Daha sonra 7-18 yaş grubunda bulunan izciler ellerine kına yakılıp dualarla aileleri tarafından Çanakkale'ye yolcu edildi. 57'nci Alay Çanakkale Milli Bilinç Kampına, Türkiye genelinden 3 bin izci katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber