İzmir'de emekli olamayanlardan gösteri

İZMİR'de, yaş engeline takıldıkları için emekli olamayan vatandaşlar, protesto gösterisi yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Nisan 2013 19:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir'de emekli olamayanlardan gösteri

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven'in de destek verdiği eyleme katılanlar, emeklilik hakkı alınıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Emeklilikte, 1999 yılında çıkartılan yasayla yaş mağduru olan protestocular, Konak Pier önünde toplandı. Emekli olabilmek için yasanın öngördüğü yaşa gelmeyi bekleyen protestocular, çocukları ve eşleriyle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne kadar slogan atarak yürüdü. CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven'in de destek verdiği gruptakiler, en önde ise artık kandırılmak istedikerini simgelemek için koyun yürüttü.

Yaklaşık 500 kişilik grup adına basın açıklamasını yapan Ali Güler, "Bizler yoksulluk sınırının altında çalıştığımız sırada, emeklilik için gerekli yıl ve prim gün sayısını doldurmuş, emekli olmayı düşünüyorduk. Ama bunu izlere çok görenler, 'Ülkemiz genç emekliler ile dolu' diyerek emeklilik hakkımızı elimizden aldılar. Buna da gerekçe olarak gelişmiş ülkelerde emeklilik yaşının 60 yaşın üzerinde olduğunu ve sosyal güvenlik sisteminin bunu kaldıramayacığını söylediler. Oysa ki gelişmiş ülke vatandaşlarına devleti ya iş bulmakta ya da minimum hayat standardı kadar maaş ödemektedir. Yaş haddini bekleyen vatandaşlar olarak, bir an önce yasal düzenlemelerin yapılmasını ve hakkımızın verilmesini istiyoruz" dedi.

Topluluğa seslenen Hülya Güven ise hükümetin artık ülkeyi yönetemez duruma geldiğini ileri sürdü, emeklilik hakkı için gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi. Topluluk, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber