3 çocuklu aile, 3 kardeşe koruyucu aile oldular

Turhal ilçesinde yaşayan 3 çocuk sahibi Muhammet Duran (43) ve Gülay Duran (39) çifti, çocuklarının okula başlamasının ardından evlerinin boş olduğu gerekçesiyle koruyucu aile olmak istedi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Nisan 2013 21:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
3 çocuklu aile, 3 kardeşe koruyucu aile oldular

Turhal ilçesinde yaşayan 3 çocuk sahibi Muhammet Duran (43) ve Gülay Duran (39) çifti, çocuklarının okula başlamasının ardından evlerinin boş olduğu gerekçesiyle koruyucu aile olmak istedi. Bunun üzerine emekli baba Muhammet Duran eşi ile birlikte Turhal Yetiştirme Yurduna başvurdu. Başvurularına olumlu cevap alan aileye yetkililer önce, yurtta kalan üç kardeşten ikisini vermek istedi. Fakat kardeşleri ayırmak istemeyen Duran Çifti, anneleri Fatma K.?nın ölümünden sonra babaları Hasan K. Tarafından yurda yerleştirilen Tuba K. (10), Ramazan K. (8) ve Murat K. (4) kardeşleri yanına alarak koruyucu aile oldu. 3 kardeşe koruyucu aile olan Duran çifti, kendi 3 çocukları ile birlikte toplam 6 çocukla yaşamlarını sürdürmeye başladı.

'KALABALIK BİR AİLEDE BÜYÜDÜM'

Kendisinin kalabalık bir ailede büyüdüğünü söyleyen baba Muhammet Duran, "Benim de üç çocuğum var. Fakat çocuklarım artık büyüdü, en büyük kızım Merve lise son sınıfta, ortanca olan kızım Rümeysa ise dokuzuncu sınıfta, en küçük çocuğum Salih ise bu yıl üçüncü sınıfa gidiyor. Çocuklar okula gidince ev ıssız kalıyor, ben çocuk sesine alışkınım, evde çocuk olmayınca içim bunaldı" dedi. Eşi ile birlikte koruyucu aile olmak istediklerine karar verdiklerini söyleyen baba Duran, şöyle konuştu: "Bizim hanımla konuşmalarımızda şöyle bir gerçek vardı. 'Hiç değilse gidelim bir tane çocuk alalım' Sonra gittik, 'üç kardeş var' dediler. Bizde ayrılmasını kesinlikle istemedik. Bizde vicdanen çok rahatsızdık. Bu rahatsızlığı da ailenin içerisinde hissediyorduk. Bizde üçünü de alma kararı verdik. Böylece üçü de bizim ailenin bir ferdi oldu"

'GÜZEL BİR DUYGU'

3 kardeşe evlat edinmenin güzel bir duygu olduğunu söyleyen anne Duran ise, "Annecim seni seviyorum' diyerek boynuma sarıldıkları zaman bütün yorgunluğumu unutuyorum. Seviyorum üçünü de" dedi. Anne Duran, kendi 3 çocuğunun da bu duruma alıştıklarını söyleyerek, "Oğlumuzda seviniyor yanına arkadaş geldi' diye. Yani halimizden memnunuz" diye konuştu.

'ÇOCUK BULAMAYACAĞIZ'

İl genelinde yurtda kalan 18 çocuğa koruyucu aile bulduklarını söyleyen Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, "Şu anda sırada 98 tane koruyucu aile inceleniyor. Eğer ki incelendiğinde uygun olursa verecek çocuk bulamayacağız. Turhal ilçemizde 3 çocuklu bir aile 3 çocuk daha aldı. Bizim yuvalarda baktığımız anne babası olmayan 3 kardeşi kendi ailelerine katmak suretiyle 6 çocuğa annelik babalık yapıyorlar. Bizim için çok gurur verici bir örnek oldu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber