Üniversite öğrencilerinden örnek davranış

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Türkçe öğretmenliği 3’üncü sınıf öğrencileri Muş’un Korkut ilçesine bağlı Alazlı köyünde ağaç diktiler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2013 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite öğrencilerinden örnek davranış

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Türkçe öğretmenliği 3'üncü sınıf öğrencileri Muş'un Korkut ilçesine bağlı Alazlı köyünde ağaç diktiler.

Muş Alparslan Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği 3'üncü sınıf öğrencileri Recep Sırça, Öner Ekinci, İbrahim Yeşildağ, Devrim Avcı ve Remziye Zeyrek'in birlikte organize ettiği ağaç dikme etkinliğini, Alazlı İlkokulu öğrencileri ile birlikte gerçekleştirildi.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen ağaç dikimine öğrencilerin yanı sıra okulda görevli öğretmenlerde katıldı. Çocukların erken yaşta doğaya katkıda bulunmaları gelecekte doğayı koruma görevini yerine getireceklerine inandıklarını söyleyen üniversite öğrencisi Ömer Ekinci, “İlkbahar mevsiminin gelmesiyle çocukların ağacın ve yeşilin önemini benimsemeleri, doğayı koruma ve yaşatmanın yanı sıra ağaç sevgisi aşılamak için ilkokul öğrencileri ile birlikte ağaç dikme etkinliği başlattık. Alazlı köyü ilkokul bahçesine dikeceğimiz ağaçların bakımlarını yine ilkokul öğrencisi kardeşlerimiz yaparak yeşermelerini sağlayacak. Çocuk yaşta yapılan ve emek verilen çalışmaları yıllar sonra bir tebessümle dönüp bakacak olan kardeşlerimiz sadece okul bahçesindeki ağaçları değil, doğal ortamda bulunan yeşil alanları da koruma ihtiyacı duyacaklar. Yeşil alanları korumak her vatandaşın görevi olduğu kadar, yeşil alanları oluşturmak yine her vatandaşın görevidir. Henüz ilkokul çağında olan kardeşlerimiz yıllar sonra bu ağaçların gölgesinde ve yeşil alanın kendilerine verdiği rahatlığın kendileri tarafından yapıldığını ve yaptıkları bu çalışmanın aslında ne kadar önemli olduğunu anlayacaklardır. Okul bahçelerinde yaptığımız bu küçük çalışmalar sayesinde, geleceğe yeşil alanlar oluşturarak yatırım yapıyoruz. Bu yatırımın karşılığı sadece doğa sevgisi ve ağaç sevgisidir” dedi.

Alazlı köyü İlkokul öğrencilerinden Mehmet Rıza Kanar ise, bu etkinliğin kendileri için çok önemli olduğunu ve üniversite öğrencilerinin kendileri için örnek olduklarını belirtti. Kanar, “Bu öğrenciler bize hem örnek oldular, hem de okulumuzun bahçesini ağaçlandırdılar. Bu çalışma sayesinde doğada ki ağaçları korumamız gerektiğini öğrendik. Bugün buraya ektiğimiz ağaçlara kimsenin zarar vermesine izin vermeyeceğimiz gibi doğadaki ağaçları da korumamız gerektiğini öğrendik” şeklinde konuştu.

Ağaç dikimi sonrası ilkokul öğrencileri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiren üniversite öğrencileri köyden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber