Hiç gitmediği Fethiye'de trafik cezası kesilmiş

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde, mobilyacı 34 yaşındaki Ersin Alkan'ın otomobiline 2004 yılında Fethiye'de trafik cezası kesildiği gerekçesiyle hacizli yakalama emri çıkartıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Nisan 2013 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hiç gitmediği Fethiye'de trafik cezası kesilmiş

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde, mobilyacı 34 yaşındaki Ersin Alkan'ın otomobiline 2004 yılında Fethiye'de trafik cezası kesildiği gerekçesiyle hacizli yakalama emri çıkartıldı. Fethiye'ye hiç gitmediğini söyleyen Ersin Alkan, "Kendi arabamı satmak isterken böyle bir olayla karşılaştım. Ceza yediğim iddia edilen 48 F 8070 plakalı otomobili hiç görmedim. Yasal yollardan hakkımı arayacağım" dedi.

Samsun'un İlkadım İlçesi Kadifekale Mahallesi'nde oturan Ersin Alkan, 55 EL 992 plakalı otomobilini satmak isterken Fethiye Vergi Dairesi tarafından aracına konulan hacizli yakalama emrini görünce şaşkına döndü. Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 2004 yılında 48 F 8070 plakalı araçla 169 TL'lik trafik cezası aldığı gerekçesiyle aracına hacizli yakalama emri konulduğunu öğrenen Ersin Alkan, gecikme faizi ile bugün 489.90 TL olan trafik cezasını kendisinin olmadığı gerekçesiyle yasal yollardan hakkını aramaya karar verdi.

Muğla ve Fethiye'ye hayatı boyunca gitmediğini belirten Ersin Alkan, "Fethiye'ye gitmemekle birlikte benim 48 F 8070 plakalı bir aracım da hiç olmadı. Bana böyle bir cezanın nasıl yazıldığını anlamış değilim. Konuyla ilgili Fethiye Vergi Dairesi İcra Servisi'ni aradığımda bana, 'Bu cezayı senin yediğin görülüyor. Cezanın tamamını yatırdıktan sonra aracındaki hacizli yakalama emri kalkar' dendi. Hiç gitmediğim bir şehirde ve sahibi olmadığım bir araçla trafik cezası yemem mümkün değil" diye konuştu.

Ersin Alkan, cezayı ödeme imkanının da olmadığını vurguladı. Alkan, "Ben ne Muğla, ne de Fethiye'nin haritadaki yerini bile bilmiyorum. Bana böyle bir ceza gelmesini aklım almıyor. Yasal yollardan tüm haklarımı arayacağım ve gerekli olan her yere şikayette bulunacağım. Bir başkasının yaptığı yanlışın faturasını ödemem büyük adaletsizlik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber