Başbakanlık, müsteşar Dinçer'e sahip çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2005 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık, intihalle suçlanan Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer ile ilgili tartışmalara son noktayı koydu. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Dinçer hakkında Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi'ne göre herhangi bir işlem yapılmayacağını belirterek, "Sayın Dinçer, hem öğretim üyeliği mesleğini hem de Başbakanlık Müsteşarlığı görevini yürütürken daima ilkelere bağlı kalmıştır. İthamlarla haksızlığa uğramış bir kişiye kanuni dayanağı olmayan bir ceza verilmesi doğru değil" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir'in Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer hakkında "Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi"ne göre bir işlem yapılıp yapılmayacağını sordu. Karademir'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle verdiği soru önergesine, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'den cevap geldi. Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi'nin Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer tarafından imzalandığını belirten Şahin, Dinçer hakkında isnat edilen suçlamaların kanıtlanamadığına dikkat çekti. "İşletme Yönetimine Giriş" adlı kitaba ilişkin intihal iddiasıyla ilgili olarak YÖK tarafından verilen karara itiraz edildiğini, itiraz üzerine verilecek karara bağlı olarak hukuki hakların korunacağını dile getiren Şahin, konuyla ilgili süreç tamamlanmadan intihal iddiasının kanıtlandığından söz edilemeyeceğini vurguladı. Şahin, Dinçer'e sahip çıkarak, söz konusu iddiaların tamamının gerçek dışı olduğunu bildirdi. Dinçer'in şahsına ve kitabına yöneltilen suçlamaların temelsiz iddialara dayandığını belirten Şahin, intihal iddialarının Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nda değerlendirildiğini, ancak "kanunların geriye yürümezliği" ilkesi çerçevesinde başvuru konusu yapılamayacağının kararlaştırıldığını ifade etti. Şahin, iddianın aynı zamanda üniversitelerle ilgili bir konu olması nedeniyle kurulun görev alanı dışında olduğunu belirterek, kurul tarafından yapılacak herhangi bir işlem bulunmadığını bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Şahin, "Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun"un amacının kamu hizmetlerinin yürütülmesi sırasında saydamlık, tarafsızlık, dürüstlük, hesap verebilirlik, kamu yararını gözetme gibi etik davranış ilkeleri belirlemek, uygulamak ve gözetmek şeklinde belirlendiğini hatırlattı. Dinçer'in de hem öğretim üyeliği mesleğini hem de Başbakanlık Müsteşarlığı görevini yürütürken daima bu ilkelere bağlı kaldığını, bundan sonra da kalacağını vurgulayan Şahin, "Başbakanlık Müsteşarı sayın Ömer Dinçer, her zaman kamunun ve halkımızın yararını güderek yaptığı çalışmalarında, iş ve işlemlerini açıklık ve tarafsızlıkla yapmış, dürüstçe kamuoyuyla paylaşmıştır. Sayın Başbakan ve Bakanlar Kurulu'nun yasaları uygulamamaları gibi bir iddia gerçek dışıdır. Sayın Dinçer'in bulunduğu konum itibariyle haksız bir takım ithamlarla karşılaştığı vatandaşlarımızca da malumdur. Bu kanunun hazırlanması ve uygulanması için yoğun çaba harcamış olan ve yapılan ithamlarla haksızlığa uğramış bir kişiye kanuni dayanağı olmayan bir ceza verilmesi doğru değildir. Hukuken verilmesi mümkün olmayan bir cezanın uygulanması halinde, vatandaşlarımızın kamuya olan güvenlerinin azalacağı ise kesindir" açıklamasında bulundu.

Şahin ayrıca, Dinçer'in Başbakanlık Müsteşarlığı görevini sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber