Sahte evraklarla belediyeyi 950 bin TL dolandırmaktan yargılanıyorlar

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi'nde yaklaşık 950 bin TL'lik dolandırıcılık olayına karıştığı iddiasıyla 2'si tutuklu toplam 6 sanığın yargılanasına başlandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Nisan 2013 20:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahte evraklarla belediyeyi 950 bin TL dolandırmaktan yargılanıyorlar

Duruşmada sanıklardan 1'i hakkında daha tutuklama kararı verildi.

Büyükşehir Belediyesi Makina İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'nda geçen yıl Ekim ayında ortaya çıkan olayda, depo memuru 35 yaşındaki Mehmet Topçu'nun düzenlediği 42 ayrı sahte belge ve imzalarla 33 yaşındaki Mustafa Giritli'ye ait firmadan son 2 yıl içinde yaklaşık 950 bin TL tutarında sarf malzemesi almış gibi gösterdiği öne sürülerek dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan Giritli ile Topçu nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken 4 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bugün ilk kez Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanıklardan Mustafa Topçu suçlamaları kabul ederken, diğer 5 sanık suçlamaları kabul etmeyerek suç işlemediklerini ileri sürdü. Topçu ifadesinde sahte belgeler düzenlendiğini kabul ederek, "Mustafa Giritli 2011 yılında bir şirket kurdu. Ben de yanına giderek 'Hayırlı olsun' dedim. İşyerini açarken borçlandığını söyleyip 'Yap bir evrak da borçları ödeyelim' dedi. Ben de 'ciddiysen yaparız' dedim. Daha sonra bana Büyükşehir Belediyesi'nin genel olarak kullandığı malzemelerin listesini verdi. Ben daha önce satın almada çalıştığım için işleyişi biliyordum ve kendi bilgisayarımdan sahte belgeleri düzenledikten sonra çıktısını alıp sahte imzalar atıp malzeme alınmış gibi yaptım. Bu şekilde devam etti. Hüseyin Hacıoğlu'nu da aynı şekilde evraklar düzenledim. Çok pişmanım" dedi. Diğer sanıklar ise Topçu'nun ifadelerinin asılsız olduğunu ileri sürerek beraatlerini istedi. Mahkeme, tutuksuz sanıklardan iş adamı Hüseyin Hacıoğlu'nu duruşma sonunda da tutuklayıp duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber