Giresun Üniversitesi'nde Ermeni paneli

Giresun Üniversitesi Tarih Topluluğu tarafından "Belgelerin ışığında Ermeni sorunu" konulu konferans düzenlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2013 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Giresun Üniversitesi'nde Ermeni paneli

Giresun Üniversitesi Tarih Topluluğu tarafından "Belgelerin ışığında Ermeni sorunu" konulu konferans düzenlendi.

Düzenlenen konferansta konuşan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, tarihin bilgiye ve bulguya dayalı bir bilim olduğunu söyledi.

Gerçeklerin gizlenmiş olan belgelerde yer aldığını belirten Rektör Attar "Bugün ortaya atılan söz konusu iddialar 1915'e dayalı mesele değildir. Asıl mesele gizlenmektedir. Tarih konuşmalara, iddialara göre yazılmaz. Tarih bilgilere ve bulgulara dayalı bir bilimdir. Bugün yer altında ve yer üstünde gizlenmiş belgeler bütün gerçekleri gösterecektir. Bugün ortaya atılan iddialar Türk tarihine ihanet, Ermeni diasporasının ekmeğine yağ sürmektir. Bunu bilmek için vatandaş olmak yeterlidir. 1915 olayları söz konusu iddiaların yaşandığı değil, Türk'ün siyasetinden, dik duruşundan taviz vermediği bir tarihtir. 2015 yılına yaklaştığımız bu zaman diliminde bugünden itibaren ne yapılacağını bilmek, birlik olmak gerekir. Özellikle ifade etmek istiyorum ki taviz vermeyen bilim insanlarına ihtiyaç duymaktayız" dedi.

Rektör Prof. Dr. Aygün Attar'ın konuşmasının ardından panel Ankara Üniversitesi

Türk Ermeni İlişkileri Merkezi Başkanı Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu ve Türk -Ermeni İlişkileri Araştırma Uzmanı Doç. Dr. Mevlüt Yüksel'in sunumuyla devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber