Ardahan'ın yöresel yemekleri kıyasıya yarıştı

Ardahan Üniversitesi Çıldır Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Binası'nda, Ardahan'ın yöresel yemeklerinin yarıştığı bir yarışma programı düzenlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2013 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ardahan'ın yöresel yemekleri kıyasıya yarıştı

Ardahan Üniversitesi Çıldır Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Binası'nda, Ardahan'ın yöresel yemeklerinin yarıştığı bir yarışma programı düzenlendi. ARÜ Çıldır MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü 2. sınıf öğrencilerinin yaptığı yöresel yemeklerin kıyasıya yarıştığı programda, Hanak ilçesi 90 puanla birinci seçildi. Ayrıca yarışmada; Çıldır ilçesi 89 puanla ikinci, Posof ilçesi 87 puanla üçüncü, Göle ilçesi 86 puanla dördüncü ve merkez grubu 85 puanla beşinci oldu.

Ardahan Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, Batı Kazakistan Devlet Üniversitesi Kazak Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mutiyev Zeynulla Jaksılıkoviç ve ARÜ Çıldır MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hürriyet Çimen'in jüri üyesi olarak bulunduğu yarışmaya; Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Çelik, ARÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Levent Küçük ve ARÜ'lü öğrenciler konuk olarak katıldı.

ARDAHAN'IN İLÇELERİ, ÇEŞİTLİ YEMEKLERİYLE YARIŞTI

Çıldır MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü 2. sınıf öğrencilerinin yaptıkları yemeklerin yarıştığı programda; Hanak ilçesi "un helvası", Posof ilçesi "kesme aşı", Çıldır ilçesi "lokma" ve Göle ilçesi de "hangel" yemekleriyle öne çıktı. Ayrıca ARÜ Çıldır MYO Turizm ve Otelcilik Programı öğrencilerinden Deniz Dark'ın söylediği türküler yarışmaya iyice renk kattı.

Yarışma sonunda Hanak ilçesi 90 puanla birinci, Çıldır ilçesi 89 puanla ikinci, Posof ilçesi 87 puanla üçüncü, Göle ilçesi 86 puanla dördüncü ve merkez grubu 85 puanla beşinci oldu. Program sonunda ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, yarışmaya katılan öğrencileri tebrik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber