Çaycuma Şeyhoğlu Köyünde 3. geleneksel kutlu doğum haftası etkinlikleri düzenlendi

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Şeyhoğlu Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği tarafından 3. Geleneksel Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri düzenlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2013 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çaycuma Şeyhoğlu Köyünde 3. geleneksel kutlu doğum haftası etkinlikleri düzenlendi

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Şeyhoğlu Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği tarafından 3. Geleneksel Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri düzenlendi.

Şeyhoğlu Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanlığı tarafından köy konağının bahçesinde etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe katılım yüksek oldu. Konak bahçesinde düzenlenen etkinlik Zonguldak'ta yapılan en güzel Kuran- Kerim yarışmasında ikinci olan Muhammed Verimli tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti verildi. Ardından Ensar İlahi Gurubu ilahiler söyledi. Sümeyye Kurt ve Beyzanur Torlakçık ise Hz Muhammed'in doğumundan ölümüne kadar olan hayat hikayesini etkinliğe katılanlara sundu. Aynı zamanda etkinliğe katılanlara Peygamber hakkında duygu ve düşüncelerini kağıda dökenlere de hediye takdim edildi. Şeyhoğlu Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği 2. Başkanı Osman Pekmezci etkinlik nedeniyle yaptığı açıklamada bu etkinliği geleneksek hale getirdiklerini ileriki yıllarda da sürdürmeye devam edeceklerini kaydetti. Pekmezci, "Bu güzel günde dostlarımızı akrabalarımızı davet ettik. Hepsinden Allah razı olsun bizi kırmadılar. Bu etkinlik bizim köyümüzde geleneksel hale geldi. İnşallah devamını bundan sonraki yıllarda daha geniş katılımları ile birlikte halkımıza takdim etmeye Peygamber sevgisini bütün insanlığa bütün Müslüman kardeşlerimize yaymak için burada toplanmış bulunmaktayız. Bu vesileyle katılan tüm arkadaşlarımıza, dostlarımıza, hocalarımıza gerek çeşitli köylerimizin muhtarlarına tüm halkımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi. Anadolu Gençlik Derneği Çaycuma Temsilcisi Kenan Tunç ise, "Çaycuma'mızın çok güzel köylerinden birisi olan Şeyhoğlu Köyü'ndeyiz. Şeyhoğlu Köyümüzün Çaycuma'mızda ayrı bir yeri vardır. Maneviyat içerikli bir köyümüzdür. Buralarda yağmur dualarının yapıldığı çeşitli dini etkinliklerin yapıldığı önde gelen köylerden birisidir. Bizlerde bu vesileyle bu etkinliğe katıldık. Hocalarımızı dinledik. Peygamber efendimizi kutlu doğumunda anıyoruz" dedi. Vatandaşlardan Ergin Pekmezci ise, "Bu etkinliğe katılan herkesin kutlu doğumunu kutluyorum, hayırlara vesile olmasını temeni ediyorum. Peygamber efendimize de ömür ve hasiyet için Allah razı olsun diyorum. Şeyhoğlu Köyü sakinlerinden Melek Demirsoy ise duygu ve düşüncelerini paylaşarak emeği geçenlere ve etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti. Konuşmaların ve ilahilerin okunmasıyla devam eden program dua ve yemek ikramı ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber