Başkan Kılıç'tan devrilen ağaçla ilgili açıklama

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, bugün ilçedeki bir mesire alanında ağaç devrilmesi sonucu liseli Sevde Kösüre’nin hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak, “Bize göre kesilmesi düşünülen bir ağaç varsa, onu da Anıtlar Kurulu’na yazıp izin aldıktan sonra ancak kesim gerçekleştirebiliyoruz” dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2013 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkan Kılıç'tan devrilen ağaçla ilgili açıklama

Kılıç, olayın yaşandığı Hasbahçe Mesir Alanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çürük ağaçların ancak Anıtlar Kurulu izniyle kesilebildiğini vurgulayan Kılıç, “Öncelikle başımız sağ olsun. Maalesef son derece üzücü bir olay yaşadık bugün. Genç bir kardeşimiz hayatını kaybetti. Hasbahçe'mizde birçok ağaç var. Devrilen ağaç da baharla birlikte yeşeren bir ağaç. Ancak içinden zayıflamış. Devrildikten sonra daha iyi anlaşılıyor. İçten zayıflamış bir ağacımız. Şimdi araştırmalarımızı yapıyoruz. Hasbahçe tarihi bir alan, ağaçlarımız da tarihi ağaçlar. Buradaki ağaçlarla ilgili biz herhangi bir müdahale yaparken Anıtlar Kurulu'yla haberleşerek yapıyoruz. Eğer bize göre kesilmesi düşünülen ve görülen bir ağaç varsa, onu da Anıtlar Kurulu'na yazıp Anıtlar Kurulu'ndan izin aldıktan sonra kesim gerçekleştirebiliyoruz. Bu anlamda Anıtlar Kurulu'na birçok yazımız var. Ama şu anda baktığımızda devrilen ağaç canlı, yeşeren bir ağaç. Muhtemelen dışarıdan ağaca müdahaleler olduğu da düşünülüyor, takip edeceğiz, inceleyeceğiz.Başka sebepler var mı, salıncak kurulması gibi sebepler var mı, bakacağız. Şu an daha çok yeni. Bu derece üzücü bir olayın peşinden bunları hemen inceleme olmuyor. Şu anda hayatını kaybeden yavrumuzu takip ediyoruz, yakınlarıyla görüşüyoruz. Bir çocuğumuz yaralı, onun durumu iyi. Teknik olarak da olayı takip edeceğiz. Ama son derece üzücü bir durumla karşı karşıyayız” dedi.

Ağacın altında kalan Sevde ve Ayşe Özge Kösüre kardeşlerin aileleri ile birlikte piknik yapmak için geldiklerini söyleyen Kılıç, “Tabi burada sürekli insanlar var. Binlerce insan var. Önlem olarak çürüyen ağaç varsa Anıtlar Kurulu'na yazacağız. Anıtlar Kurulu'nun izni olmadan ağaçları budama şansımız yok. Anıtlar Kurulu'nun izni gerekli, aksi halde 'ağaçlar budandı' diye yargılanan arkadaşlar bile var” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber