Yozgat'taki hurda araca İstanbul'da OGS geçiş ihlalı cezası

Yozgat'ta satın alındığı günden itibaren köyden çıkartılmayan ve bugün hurdaya dönen 1984 model otomobile, İstanbul'da OGS geçiş ihlali yaptığı gerekçesiyle para cezası kesildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Nisan 2013 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yozgat'taki hurda araca İstanbul'da OGS geçiş ihlalı cezası

Yozgat'ın Osmanpaşa Beldesi'nde oturan 65 yaşındaki Şevket Yüksel, 2010 yılında satın aldığı 1984 model otomobilini köydeki işlerinde kullandıktan sonra evinin bahçesindeki garaja bıraktığı halde, trafik cezası tebligatının gelmesiyle şaşırdı. Uzun süredir kullanılmayan ve durduğu yerde hurdaya dönen 06 YS 582 plakalı otomobille ilgili gönderilen tebligatta, aracın 31 Ocak 2013 tarihinde İstanbul'da TEM otoyolunda 9.75 TL yol geçiş ücretini ödemeden çıktığı, ana paranın faizi ile birlikte 107.25 TL'yi bulduğu, bunun da 15 gün içerisinde Vergi Dairesine ödenmesi gerektiği belirtildi. Tebligatı aldıktan sonra araştırma yaptığını belirten otomobil sahibi Şevket Yüksel, şöyle dedi:

"Torunumun adına kayıtlı olan otomobilin habersiz alınıp, götürülmüş olabileceğini düşünerek baktım. Ancak, bıraktığım gibi yerinde duruyor. Üstelik çalışmıyor. Bunun üzerine belgelerle birlikte konu hakkında bilgi edindiğimde 06 YS 582 olan aracımın plakası belgede doğru olmasına karşın, aracın markasının farklı olduğunu görüp, resmi başvurularda bulundum."

Şevket Yüksel, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü telefonla arayıp ilgili birimle görüştüğünü, aracın ruhsatının kendisinden istediğini hatırlatarak, "Cezaya itiraz ettik. Torunumun adına kayıtlı otomobili 2010 yılında satın aldık, bugüne kadar da köyden dışarıya çıkartmadık. Uzun süredir de kullanılmıyor, garajda yatıyor. İstanbul'a gitmeden, nasıl trafik cezasına maruz kaldı anlayamadım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber