GKV Özel Liseleri öğrencileri Yunanistan'a çıkarma yaptı

Yunanistan'a giden Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri Selanik ve Makedonya'da incelemeler yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2013 19:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
GKV Özel Liseleri öğrencileri Yunanistan'a çıkarma yaptı

Yunanistan'da bulunan Osmanlı eserlerini inceleyen öğrenciler Selanik'te Atatürk'ün doğduğu evi ve eğitim aldığı okulları da ziyaret ederek incelemeler yaptı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğretmen ve öğrencileri Yunanistan'a giderek Atatürk'ün doğup, büyüdüğü topraklarda incelemeler yaptı. Tarihi ve kültürel değerlerin tanınması ve ulusal duyguların güçlendirilmesine yönelik gezide GKV'liler, Ulu Önderimiz Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evi ve Makedonya Manastır'da lise öğrenimini tamamladığı Askeri İdadiyi görme fırsatı buldu. Gezide aynı zamanda iki ülkede yer alan Osmanlı yapıları ve hala Türklerin yaşamakta oldukları Türk mahallelerindeki tarihi dokular da inceleyerek derslerde okudukları bilgileri pekiştirmeyi ihmal etmedi. Geziye öğrencilerle birlikte katılarak incelemelerde bulunan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd.Doç. Dr. Atanur Vergili yaptığı değerlendirmede " Öğrencilerimizin uluslararası gezilerinden birisi olan Yunanistan ziyaretini gerçekleştirdik. Yunanistan'da Selanik ve Makedonya'da incelemelerde bulunarak öğrencilerimizin yakın tarihimizle ilgili öğrendiği bilgilerin pekişmesini sağladık. Gezinin ilk gününde Atatürk'ün Manastır'da öğrenim gördüğü Askeri İdadi ziyaret edildi. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bir zamanlar ulu önderimizin dolaştığı koridorlarda, eğitim ve öğretim gördüğü sınıflarda dolaşırken büyük bir duygu yoğunluğu yaşadı. Ziyaret sırasında müze görevlilerince Elena isimli bir Rum kızının Mustafa Kemal'e karşı duyduğu büyük aşkı anlatan bir mektup da paylaşıldı. Mektupta yazılanlara göre babasının bütün karşı çıkışlarına rağmen Elena ömrü boyunca Mustafa Kemal'i beklemeye devam etmişti. Gezinin ikinci günü Avrupa'nın en büyük göllerinden biri olan Ohrid gölünde tekne gezisine çıkıldı ve kentin önemli mimari yapıları gezildi. Ohrid gezisinden sonra Selanik'e hareket edildi ve ilk durak olarak Atatürk'ün doğduğu ev ziyaret edildi. Ziyaret esnasında Türkiye'den gelen yüzlerce vatandaşımızın oluşturduğu kalabalıkla Atatürk sevgisi paylaşıldı. Gezinin son bölümünde Kavala kenti ziyaretinde Osmanlı İmparatorluğuna karşı büyük bir isyan başlatan Mısır Valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa imareti ve Osmanlı döneminden kalma yapılar gezildi. Daha sonra Türklerin yoğun olarak yaşadığı Batı Trakya bölgesindeki İskeçe, Gümülcine ve Dedeağaç panoramik turunun ardından Türkiye'ye dönüş yapıldı. Gezi sonunda Atatürk'ün ve Osmanlıların mirasını yakından tanıma fırsatı bulan öğrencilerimiz böylesine köklü bir kültüre sahip oldukları için gururlu olduklarını ve geziden duydukları mutluluğu ifade ettiler. Okullarımız yılın değişik dönemlerinde dünyanın bir çok ülkesine öğrenci göndermekte ve aynı şekilde bir çok ülkeden de okullarımıza yabancı öğrenciler davet edilmektedir. Yurt dışı gezilerimiz eğitim öğretim yılının sonuna kadar devam edecektir" dedi.

Geziye katılan öğrenciler ise mutluluklarını ifade ederek "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu eve ve eğitim aldığı okulları gördük. Kendimizi çok şanslı ve mutlu hissediyoruz. Onun yetiştiği coğrafyada bulunmak büyük bir mutluluk kaynağıdır. Her gencin buraları görmesini istiyoruz" diye konuştular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber