Gökçek: Ankara'da yapılan sosyal yardım hiçbir yerde yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2005 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2005'in belediye hizmetlerinde devrim sayılabilecek nitelikteki projelere imza atılan bir yıl olduğunu söyledi.

Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Ankara için son derece yararlı bir yılın geride bırakıldığını belirterek, özellikle kentsel dönüşüm konusunda başarılı projelerin hayata geçirildiğini anlattı.

Mogan Parkı ve Mavi Göl projelerinin tamamlanmasıyla toplam 3 milyon metrekarelik rekreasyon alanı yaratıldığını ifade eden Gökçek, "2005 devrim sayılabilecek projelere ilk adımın tarihidir" dedi.

Gökçek, 2005 yılı itibariyle Batıkent-Sincan metrosunun yüzde 71, Söğütözü-Ümitköy metrosunun yüzde 87, Ulus-Keçiören metrosunun yüzde 24 oranında tamamlandığını bu yatırımların özelleştirilerek bitirilmesine yönelik görüşmelerinde sürdüğünü ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2005 yılında 390 bin aileye gıda, 200 bin öğrenciye giysi, 80 bin aileye yakacak, 100 bin öğrenciye ise kırtasiye yardımı yaptığın bildiren Gökçek, "Ankara'da yapılan sosyal yardım Türkiye'nin hatta dünyanın hiçbir yerinde yapılmıyor" dedi.

Gökçek, içki yasağına ilişkin soru üzerine, yasağın Mogan Parkı'ndaki piknik alanını kapsadığını belirterek, bu alanları çocuklar ve yetişkinlerin ortak kullandığını, çocukların korunmasına yönelik böyle bir karar alındığını ifade etti. Belediyeye ait tesislerin içindeki restoranlarda içki satışının sürdüğünü kaydeden Gökçek, "Arzu eden bu restoranlarda içkisini içsin" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber