Şener: Devlet Kredi Kartı borcunu affedemez

Haber Giriş : 30 Aralık 2005 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Şener, kredi kartı borçlarına devletin af getirmesinin mümkün olmadığını belirterek ?Bu iki özel şahsın arasındaki alacak gibi bir konu. Tartışılması da faydalı değil? dedi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, kredi kart borçlarına ilişkin tartışmalara son noktayı koydu. NTV/CNBC-e ortak yayınında soruları yanıtlayan Şener, ?Devlet kendi yetkisinde olan cezalarla ilgili, kendi alacaklarıyla ilgili aflar ve düzenlemeler yapmaktadır. Ama buradaki konu devletin kendi alacaklarıyla ilgili bir konu değildir. İki özel şahsın arasındaki alacak gibidir. Buna devlet olarak ben affediyorum diyemem, en çok siz kızarsınız? şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, kredi kartı borçlarına yönelik af getirmeyi amaçlayan önergeyi değerlendirdi. Şener, AB Uyum Komisyonu'nun oluşturduğu metnin ana metin olmadığını belirterek, ?İlgili metin ana komisyon olan Sanayi Ticaret Komisyonu'na gelecek. AB Uyum Komisyonu'nun görevi, kendisine gelen metinlerin AB mevzuatına uygun olup olmadığına bakmaktır? dedi.

TARTIŞILMASINI FAYDALI BULMUYORUM

Af çıktığı yönündeki değerlendirmelerin piyasada yanlış algılamalara yol açabileceğini kaydeden Şener, ?Onun için şu zeminde bunun tartışılmamasının faydalı olduğunu düşünüyorum? diye konuştu. Şener, 29 milyon kredi kartının 200 bin tanesinde borç ödeme sorunu olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, NTV/CNBC-e Ankara Haber Müdürü Ümit Sezgin'in sorularını yanıtladı.

Tüketici kredilerinde artış olmasının olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden Şener, bu mekanizmayı bozacak eğilimlere girilmesinin doğru olmayacağını belirtti.

BONOZEDEYE ÖDEME BAYRAM SONRASI

Şener, İmar Bankası'nda son bir ayda bonodan mevduata dönenlerde önceki mevduata uygun bir ödeme takvimi oluşturulacağını belirterek, bayram sonrası ödemelere başlayabileceklerini açıkladı. Off-shore'da son bir ayda mevduata dönenlerde muvazza olanların ödenmeyeceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Şener, Galataport ihalesinin hala incelendiğinin altını çizerek, sürecin uzadığı yönündeki eleştirileri de haksız buldu. Şener, ?Konu DPT'de inceleniyor. Henüz imzaya açılmış değil. İlgili birimde inceleme devam ediyor? şeklinde konuştu.

Şener, 2006 yılında başta Merkez Bankası Başkanı olmak üzere ekonomi bürokrasisinde yapılacak değişikliklerle ilgili olarak da ?Önümüzde geniş bir yelpaze var. Bu geniş değerlendirme çerçevesinde en uygun ismi bulacağız? dedi.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber