Türkçecilere müjde, Danıştay karar verdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Ocak 2006 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

05/09/2005 tarihinde "MEB, Türkçe Öğretmenliğine Atama İşlemlerini Eline Yüzüne Bulaştırdı" başlığını kullanmıştık. Bu haberde şunları belirtmiştik:

"Bugün yine benzer bir durumla karşı karşıyayız. Bugünkü öğretmen atamaları için geçerli olan karar, 119 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararıdır. Bu karara ekli cetvele göre Türkçe öğretmenliğine sadece Türkçe öğretmenliği bölümü mezunları atanabilmektedir. Ancak, ihtiyacın karşılanamadığı dönemlerde 119 sayılı kararın 7'ncisi maddesi gereğince "alanla ilgili orta öğretim alan öğretmenliği programı mezunlarına" da başvuru hakkı tanınabilecekti.

Mevzuat bu kadar açık ve nettir. Ancak bu açıklığa rağmen Milli Eğitim Bakanlığı Türkçe öğretmenliğine yapılan atama şeklini değiştirmiştir. Belirlenmiş olan taban puanının üzerinde neredeyse iki katı kadar aday bulunmasına rağmen Türkçe öğretmenliğinin önceliği olmaksızın "Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği" ve "Türk Dili ve Edebiyatı bölümü" mezunlarına da başvuru hakkı tanınmıştır. Belirtmiş olduğumuz üzere, bu işlem mevcut mevzuata aykırıdır."

İşte bu konuda Danıştay'da açılan davanın sonuçlandığı memurlar.net forumu ziyaretçileri tarafından sitemize iletilmiştir.

Detay için forumun 65687 nolu başlığına bakılabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber