İşkur İl Müdürlüğü, Elmalı MYO'da seminer verdi

Akdeniz Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu'nda Türkiye İş Kurumu, Antalya İl Müdürlüğü'nü temsilen gelen ekip tarafından, öğrencilere iş bulabilmelerinde yardımcı olacak konular hakkında bir seminer verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2013 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşkur İl Müdürlüğü, Elmalı MYO'da seminer verdi

Antalya İŞKUR il temsilcileri mezun olacak öğrencilerin öncelikle kendilerini tanımalarının oldukça önemli olduğunu, güçlü, zayıf ve fırsata çevirebilecekleri yönlerini iyi analiz etmeleri gerektiğini belirttiler. Öğrencilere bir sunum yapan Meslek Danışmanı Keziban Ceylan, iş başvurusunda bulunanların kendilerini en iyi şekilde tanıtabilecekleri ve yaygın olarak CV denilen "özgeçmiş" hazırlamanın çok önemli olduğunu belirtti.

"Mülakat öncesinde yapılması gerekenler ile mülakat sırasında yapılması ve yapılmaması gerekenlere mutlaka uymalısınız" şeklinda uyarıda bulunan Ceylan, iş görüşmesi sırasında beden dilinin önemi üzerinde uygulamalı olarak bilgi vererek, iletişimde renklerin önemi, işverenin sorabileceği sorular ve başvuruda bulunanın sorabileceği konularda seminer sırasında öğrencilere detaylı bilgiler aktardı.

İŞKUR temsilcileri mezuniyet aşamasındaki öğrencilerin başvuru formu doldurabilmeleri için bir de stand açtılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber