Akademik kurulda iki Prof. üçüncüyü dövdü

Haber Giriş : 04 Ocak 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Çapa'daki Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı profesörlerinin akademik kurul toplantısı, darplı kavgayla bitti. Yarıda kalan toplantının ardından dekanlığa başvuran Prof. Dr. Hüseyin Özbey, aynı bölümde çalıştığı 2 meslektaşının saldırısına uğradığını ve can güvenliği sağlanmadığı takdirde, akademik kurul toplantılarına katılmayacağını söyledi.

İDDİALARA göre, Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alaattin Çelik, Prof. Dr. Tansu Salman ve Prof. Dr. Hüseyin Özbey'den oluşan kurul, geçen cuma günü, aylık toplantı için bir araya geldi. Toplantının ilk dakikalarında, serviste yatan hasta bir çocuğa yapılan işlemler tartışıldı. Prof. Dr. Hüseyin Özbey, evinde yanlışlıkla asitli temizlik sıvısı içen küçük çocuğa müdahalede gecikme olduğunu, önerilerinin zamanında yerine getirilmemesi nedeniyle hastanın ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

KÜFÜRLEŞME BAŞLIYOR

Tartışmayla birlikte ortam gerginleşti. Başkan Prof. Dr. Alaattin Çelik, yapılan işlemlerin doğruluğunu söyleyerek, tüm hastalara bilimin gereklerinin uygulandığını savundu. Ayrıca kendilerini Cumhurbaşkanlığı'na şikayet ettiği ve haksız ithamlarda bulunduğu için Prof. Dr. Hüseyin Özbey'e sert bir dille çıkıştı. İddiaya göre bu sert çıkışı, karşılıklı küfürler izledi. Hatta bacak bacak üstüne atarak konuşan Prof. Dr. Özbey'den derhal bacaklarını indirmesi ve daha saygılı bir şekilde oturması istendi. Bunun üzerine daha önce Prof. Dr.Çelik ve Prof. Dr. Tansu Salman'ın servisteki uygulamaları hakkında üniversite yönetimi ve YÖK'e şikayet dilekçeleri veren, ayrıca Cumhurbaşkanlığı'na da başvuran Prof. Dr.Özbey, odayı terk etmek istedi. Ancak toplantı odasından çıktığı takdirde rapor edileceği söylenince, tekrar geri döndü.

CEPTEN İMDAT ÇAĞRISI

Böylece başlayan itiş kakış sırasında Prof. Dr.Özbey, cep telefonundan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mustafa Keçer'i arayarak kendisine galiz küfürler edildiğini, ayrıca Prof. Dr. Çelik'in boynuna sarılarak boğazını sıktığını ve kafa atmaya çalıştığını söyledi. Dekandan olaya müdahale etmesini istedi. O sırada bir toplantıda bulunan Dekan Prof. Keçer, bu tür davranışların üniversite çatısı altında hiç olmaması gerektiğini söyledi ve hemen Cerrahi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cavit Özsoy'u kurul salonuna gönderdi. Prof. Özsoy'un gelişi ve yatıştırıcı konuşmasıyla kavga da sona erdi.

Hürriyet muhabirinin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Tansu Salman ise, olayı "tatsızlık" olarak niteledi. Olup bitenleri karı koca arasındaki klasik kavgaya benzeten Prof. Salman, her kurumda, her ailede bu tür tartışmaların yaşanabileceğini söyledi.

İstanbul Üniveristesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak'ın olayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

Can güvenliğim sağlanmadan toplantıya girmem

Olayın ardından fakülte bünyesindeki Adli Tıp Anabilim Dalı'na giderek muayene olan Prof. Dr. Özbey'e, sol elinde kanama ve ezilme ile sağ omuzunda yumuşak doku ezilmeleri olduğunu gösteren 30 Aralık tarihli rapor verildi. Rapora, bilim adamının kanayan elinin fotoğrafları da eklendi. Aldığı "darp" raporuyla dekanlığa başvuran Prof. Özbey, maruz kaldığı saldırının ilk olmadığını, geçen yıl mayıs ayında yapılan akademik kurul toplantısında da benzer bir durumla karşılaştığını belirtti. Prof. Dr. Hüseyin Özbey şikayet dilekçesinde, yukarıdaki iddiaları sıraladıktan sonra, can güvenliği sağlanmadığı takdirde, bundan böyle hiçbir akademik kurul toplantısına girmeyeceğini de ekledi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber