Beyşehir Gölü'nde kaçak avlanmaya 7 bin lira ceza

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü'nde devam eden üreme mevsiminde yasak olmasına rağmen motorlu balıkçı teknesi ile kaçak avlandığı ileri sürülen 2 kişiye, jandarma tarafından 7 bin 424 lira para cezası kesildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2013 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Beyşehir Gölü'nde kaçak avlanmaya 7 bin lira ceza

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Gölü'nde kaçak avlanmaya yönelik denetimlerini sıklaştıran Jandarma Asayiş Botu, Gölkaşı Köyü'nün karşısındaki Terkenli Adası açıklarında sabah erken saatlerde devriye görevi icra ederken yasak mevsim olmasına rağmen kaçak olarak avlanan bir balıkçı teknesini görerek yanına yaklaştı. Teknelerde kullanımı yasak olan tek katlı bin metre misina ağ ve bu ağlara takılı vaziyette 40 kilo sazan ve 10 kilosu levrek olmak üzere toplam 50 kilo ağırlığında cansız tatlı su balığı ele geçiren jandarma ekipleri, 2 kişiye yasak zaman içerisinde ruhsatsız balıkçı gemisi ile avlanma faaliyeti yürüttüğü gerekçesiyle kişi başı 3 bin 712 lira olmak üzere toplam 7 bin 424 lira para cezası kesti.

Jandarma Bot Timi ekipleri, tekneyi sahile parka çekerken, el koyduğu balıkçı ağları ile 50 kilo balığı Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim etti.

Beyşehir Gölü'nde jandarmanın kaçak avlanmaya yönelik denetim faaliyetlerinin bundan böyle de hem karadan hem de göl üzerinden sürdürüleceği öğrenildi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber