Samsun, Türkiye'de en fazla ödenek alan 7. il

Samsun İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, "KÖYDES Projesi ödenekleri açıklandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2013 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Samsun, Türkiye'de en fazla ödenek alan 7. il

Buna göre 13 milyon 256 bin lirayla Samsun, Türkiye'de en fazla ödenek alan 7. ildir" dedi.

Samsun İl Genel Meclisi mayıs ayı 2. toplantısı, Meclis Başkanı Mustafa Karakurt başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı öncesi konuşma yapan başkan Karakurt, KÖYDES projelerindeki ödeneklerle ilgili bilgi verdi. Başkan Karakurt, "KÖYDES Samsun ödenekle Türkiye'de 7. durumundadır. Yani en fazla ödenek alan 7. ildir. Bu konuyla ilgili Samsun Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında İl Tahsisat Komisyonu toplandı. O toplantıda alınan karara göre 13 milyon 256 bin liranın yüzde 20'si ortak alıma ayrıldı. Gecen yıl olduğu gibi bu yılda KÖYDES ödenekleri, Ankara'dan ilçelere tahsisli geldi" diye konuştu.

Başkan Karakurt'un açıklamalarının ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemde meclis üyesi İbrahim Demircioğlu, Hukuk Komisyonu'nun Vezirköprü ilçesine bağlı Elaldı köyü hudutlarında devlet arazisi olan bulunan 9 bin 300 metrekare alanın 5 yıllığına taş ve kum ocağı olarak işletilmesi ile ilgili raporunu okudu. Raporun İçişleri Bakanlığı'na sunulması ile ilgili karar alınırken, bakanlığın kabul etmesi halinde arazinin 65 bin liradan ihaleye çıkartılacağı belirtildi.

Gündem dışı konuşmalarda söz alan MHP'li Meclis Üyesi Muharrem Bektaş, 3 Mayıs Türkçülük Bayramı ile ilgili yapığı konuşma öncesi, Başkan Mustafa Karakurt'un KÖYDES projesi ödenekleriyle ilgili tepki göstererek, "Burada ilçelere ayrılan paylardan maalesef İlkadım ilçesine iki senedir, sıfır çekilmektedir. Burada, İlkadım ilçesinin meclis üyesine de sesleniyorum. İlkadım ilçesindeki 11 köyün hiç bir ihtiyacı yok mu? Bunu da sizler yetkililerden öğrenirseniz memnun olurum. Çünkü o köylerin muhtarlarıyla görüştüğümüzde çok büyük sıkıntıların ve ihtiyaçların olduğunu söylemektedirler. Bu, İlkadım'daki 11 köy, Samsun'un 938 köyüne dahil değil midir" diye konuştu.

Toplantı konuşmaların ardından sona ererken, meclis 06 Mayıs Pazartesi günü aynı saatte toplanarak gündem maddelerini görüşmeye başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber