Başkan Güzelbey'den Hıdrellez Bayramı mesajı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Hıdrellez Bahar Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, "Hıdrellez geleneği, bir bayram olarak bütün Türk milletinin topluca katıldığı, kutladığı, bir bahar bayramıdır. Oldukça eski bir devire inen bu kutlamalar, babadan oğula günümüze kadar ulaşmıştır" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2013 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkan Güzelbey'den Hıdrellez Bayramı mesajı

Başkan Güzelbey mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Milletlerin oluşmasında kültürlerin yeri ve önemi büyüktür. Kültürleri oluşturan önemli unsurların başında ise gelenek-görenekler gelmektedir. Baharın gelişi ve doğanın canlanması insanlar tarafından bayramlarla kutlanması gereken bir durum olarak algılanmaktadır. Böylece bir bahar bayramı olan Hıdrellez evrensel bir nitelik kazanmaktadır."

Mesajında "Ülkemizde hala görkemli törenlerle kutlanan Hıdrellez Bayramı çok eski zamanlardan beri kutlanmaktadır' diyen Güzelbey, "Farklı zamanlarda, farklı isimler altında kutlanılsa da Hıdrellez motiflerine pek çok yerde rastlamak mümkün olmaktadır. Kökeni nereden kaynaklanırsa kaynaklansın, pek çok milli unsuru bünyesinde taşıdığından bize mal olmuş bu gelenek, günümüzde hala yaşatılmaktadır. Öte yandan yaşanmayan pek çok güzelliği hafızalarında taşıyanların sayısı da günbegün azalmaktadır" ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey mesajını şu ifadelerle tamamladı:

"Milleti oluşturan yapı taşları arasındaki harç konumundaki bu güzel adetlerimizin günden güne unutulup kaybolması tehlikesi ile karşı karşıyayız. Bizi biz yapan en küçük bir ayrıntının yaşatılması, kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarılması konusunda herkesin aynı hassasiyeti göstermesi dileği ile tüm hemşerilerimin ve milletimizin 'Hıdrellez Bayramı'nı kutlar, saygılar sunarım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber