Kargı polisi halkı dolandırıcılara karşı uyardı

Çorum'un Kargı İlçe Emniyet Amirliği, son günlerde sıkça karşılaşılan telefon dolandırıcılığa karşı bilgilendirmek için afişler asarak el ilanı dağıttı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2013 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kargı polisi halkı dolandırıcılara karşı uyardı

İlçe Emniyet Amiri Komiser Bünyamin Dede, son günlerde bu konuyla ilgili çok sayıda ihbar aldıklarını ve şikayet için polis merkezine başvuran vatandaş sayısında artış olduğunu söyledi.

Güvenlik güçlerinin telefonla vatandaşları arayarak para veya kontör talebinde bulunmayacağını dile getiren Dede, "Kendisini polis, savcı yada asker olarak tanıtan bu kişilere kesinlikle itibar edilmesin. Böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımız hemen durumu emniyet güçlerine intikal ettirsin ve kesinlikle kimsenin hesabına para ya da telefonuna kontör göndermesin" dedi.

Bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirmek amacıyla ilçenin en işlek bölgelerine pankart ve afişler astıklarını kaydeden Dede, ATM, banka ve halkın sıkça bulunduğu market gibi yerlere de afişler asarak halkın bu konuda bilinçlenmesini istediklerini belirtti.

Bilgilendirici afiş ve el ilanlarının yanı sıra polis ekipleri de kıraathane ve esnaflara el ilanları dağıtarak konu hakkında halkı bilgilendirerek, bu tür olayla karşılaşılması durumda hemen 155'i arayarak ihbar etmelerini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber