Arınç'tan askerlik süresi açıklaması/ Video

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeni bir bedelli meselesini düşünmediklerini ve hükümetin bu konuda kararlı olduğunu söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2013 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arınç, askerlik süresinin kısalacağı haberleri için ise, "Şuan itibariyle askerlik sürelerinin kısaltılması da gündemde değildir. Yani bugün verdiğimiz bir karar da yoktur" dedi.


Bakanlar Kurulu sonrası Arınç'ın açıklaması/ Video

Bülent Arınç, bir gazetecinin askerliğin kısaltılması konusunda bir çalışma olup olmadığını sorması üzerine, "Buna cevabımız kesindir. Yeni bir bedelli meselesini düşünmüyoruz. Hükümetimiz bu konuda kararlıdır" dedi. Daha önce bedelli konusunda yapılan düzenlemeleri hatırlatan Arınç, "Bedelli askerlik konusunda yeni bir çalışma kesinlikle söz konusu değildir" diye konuştu.

Bedelli askerlik konusunda bekledikleri kadar müracaat olmadığını fakat kanunun amacına ulaştığını ifade eden Arınç, "Yine böyle bir şeye ihtiyaç duyulduğunda belki bir sene sonra, belki üç sene sonra, belki beş sene sonra Genelkurmay'la bu konu istişare edilir, onların ihtiyaç görmesi halinde gereken yapılır. Şüphesiz siyasi kararı hükümetimiz verir ama bu konuda TSK'nın kendi organizasyonları, planlamaları da her zaman dikkate alınır. Kafanız karışmasın, sorunun soruluş şekline göre cevabımız şudur; kesinlikle bedelli konusu tekrar düşünülmemektedir ve gündeme gelmeyecektir" dedi.

Askerliğin kısalıp kısalmayacağı konusuna da değinen Arınç, şunları kaydetti:

"Bu konuda verilmiş bir karar da yok. Hatta bugün bir siyasi parti daha önce sordukları bir soru önergesine Milli Savunma Bakanımız'ın verdiği bir cevaptan bahsediyorlar. Doğrudur, o cevap. Yani şuan itibariyle askerlik sürelerinin kısaltılması da gündemde değildir. Yani bugün verdiğimiz bir karar da yoktur. 'Yedek subaylar için şu kadar olacak, er ve erbaşlar için şu kadar olacak' şeklinde dün, bugün, yarın için bir düzenleme söz konusu değildir. Ancak yine TSK'nın asker ihtiyacı, Türkiye'nin geldiği nokta, konjonktür, bu sürelerin kısaltılması için uygun bir ortamı önümüze koyarsa, askerlik süreleri konusunda yeni bir düzenleme yapılabilir. Dün, bugün, yarın için söz konusu olmayan bir şeyin ileride şartlar ortaya çıktığında gündeme gelmesi ve bu konu yine Genelkurmay, Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma Bakanlığımız ve nihayetinde hükümetimizin vereceği kararla bir düzenleme haline gelmesi muhtemeldir. Ama bugün için sorulan soruya cevabımız bundan farklıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber