Gaziantep'te LYS birincisine otomobil hediye edilecek

Üniversiteye girişin ikinci basamağı olan ve önümüzdeki ay yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı'nda, Gaziantep birincisine Şahinbey Belediyesi otomobil verecek.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Mayıs 2013 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gaziantep'te LYS birincisine otomobil hediye edilecek

Şahinbey Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep'in başka sanayi ve ticaret olmak üzere birçok alanda örnek olmasına rağmen eğitimde hak ettiği noktada olmadığını söyledi. Geçmiş yıllarda teşvik etmek amacıyla üniversite sınavında başarılı olanlara diz üstü bilgisayar hediye ettiklerini hatırlatan Tahmazoğlu, buna rağmen ğitimde başarı oranının düşük olduğunu kaydetti. Eğitimde başarıyı öğrencileri teşvik ederek artırmak amacıyla farklı bir yöntem izlediklerini ve üniversite giriş sınavında il birinciliğini elde eden kişiye otomobil hediye edeceklerini belirten Tahmazoğlu, "Bu otomobili belediye önüne koyduk. Herkesin gözü önündeki otomobilin anahtarını sınavda birinci olana vereceğiz" dedi.

Gaziantep'te herkesin eğitimde seviyeye yükseltmek için yoğun şekilde çalıştığına dikkat çeken Tahmazoğlu, bu noktada kendilerinin de böyle bir yöntem uygulama kararı aldıklarını belirtti. Başkan Mehmet Tahmazoğlu, şunları söyledi:

"Şahinbey Belediyesi olarak 4 yıldan bu yana ilçemizdeki tüm okul birincilerine dizüstü bilgisayar hediye ediyorduk. Geçtiğimiz yıl sayın valimizin teklifiyle üniversite sınavında Gaziantep birincisi öğrencimize meclis kararı alarak araba hediye ettik. Belediye olarak bunu geleneksel hale getirdik. Bu yıl da üniversite sınavında Gaziantep birincisi olan öğrencimize otomobil hediye edeceğiz. Buradaki amacımız başarıyı ödüllendirmek ve teşvik etmektir. Eğitime olan bu desteğimizi bu arabayla taçlandırmak istiyoruz. Otomobilin anahtarı elimizde, arabamız belediyemizin önünde üniversite sınavında birinci olacak olan öğrencimizi bekliyor."

Şahinbey Belediyesi, sosyal tesislerinde öğrencilere ücretsiz üniversiteye ve fen liselerine hazırlık kursları veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber