Bakan Şahin: MYO Mezunlarının sorunlarını çözeceğiz

Haber Giriş : 07 Ocak 2006 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Durum kötü" manşetiyle meslek yüksek okulu mezunu 1 milyon gencin sorunlarını duyurduğumuz haberimiz üzerine Tekder Başkanı Hakan Baycık'ı makamında dinleyen Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, problemi çözeceklerini söyledi

YAKLAŞIK l milyon Meslek Yüksek Okulu mezununun sorunlarını duyurduğumuz " Durum Kötü" haberimiz Hükümet'i harekete geçirdi. Olaya el koyan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin Teknikerler Derneği Genel Başkanı Hakan Baycık'la makamında görüştü. Şahin, "Durumun bu kadar vahim olduğunu gerçekten bihniyordum. 494 meslek yüksek okulu ve l milyon mezun verdiğini yeni öğrendim. Onlar bizim gençlerimiz sorunlarını çözmek için buradayız" dedi.

Baycık'm sorunun çözümü için önerdiği 4 maddeyi alan Şahin, üç maddeyi ilgili mercilere yönlendirdi. Mezunlara iş kurmaları için düşük faizli kredi imkanı sağlanması önerisiyle bizzat kendisinin ilgileneceğini söyleyen Şahin, "Gelişmelerle ilgili gençlerimizi de bilgilendireceğiz" diye konuştu.

Bakan Şahin'in yaklaşımının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Tekder Genel Başkanı Hakan Baycık, şöyle konuştu: "Sayın Bakan'ımız bizlere çok yakın ilgi gösterdi. SABAH Ankara'da yayınlanan haberi şaşkınlıkla okuduğunu ve sorunu çözmek için hemen harekete geçtiklerini söyledi. Çözüm önerilerimizi dinleyip ilgili birimlere acil olarak havale etti."
1-Meslek yüksek okulu mezunlarının unvan, kadro ve yetkilerinin belirlenmeli lise ve teknik lise ile aynı statüde tutulmamalıdır.
( Daire Başkanlığı'na havale edildi)
2-Askerde 1985'e kadar olduğu gibi lise mezunundan farklı olarak indirimli kısa dönem askerlik yapması sağlanmalıdır. (Milli Savunma Bakanlığı'na havale edildi)
3-Teknik liselerden sınavsız geçişin kaldırılarak eskiden olduğu gibi ÖSS sistemine göre meslek yüksek okullarına giriş şartı sağlanmalıdır.
(Milli Eğitim Bakanlığına havale edildi)
4- Mezun gençlere iş kurma için düşük faizli kredi verilip istihdam sağlanmalıdır. (Bu bizim konumuz ben bizzat ilgileneceğim dedi)

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber