Kurucaşile'ye yeni sanayi sitesi

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kurucaşile, Tekkeönü Piri Reis Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ile Kurucaşile Kaymakamlığının proje ortağı olarak başvurduğu 2013 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında, Geleneksel Tekne ve yat yapımı projesinin alt yapı işlerinin tamamlanması için BAKKA'dan 630 bin TL destek sağlanacağını açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2013 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kurucaşile'ye yeni sanayi sitesi

Kurucaşile Tekkeönü Piri Reis Küçük Sanayi Sitesi Projesinin toplam bütçesinin 840 bin TL olduğunu belirten Milletvekili Tunç, projenin yüzde 75'i olan 630 bin TL'nin Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacağını söyledi.

Milletvekili Tunç, "Projede amacımız Tekkeönü Piri Reis Küçük Sanayi Sitesi'nin alt yapı sorununun çözülmesidir. Alt yapı eksikliğini gidermiş, modern atölyelere kavuşmuş tekne yapımcılığı, tüm dünyada doğal yapı malzemelerine dönüşüm yaşandığı bir dönemde hem doğal ahşap malzemeyi hiç terk etmemiş olmanın hem de modern altyapıya sahip tekne yapım yerlerine kavuşmuş olmanın avantajını kullanacak, bölgesel gelişmeyi hızlandıracak ve ciddi bir rekabet gücüne sahip olacaktır" dedi.

Tekkeönü sahilindeki tersane sitesinin altyapısının iyileştirilmesiyle, bölgede kümeleşme sağlanarak ortak iş yapma ve ortak proje kültürünün geliştirileceğini belirten Milletvekili Tunç, " Böylelikle ahşap yat ve tekne yapımı sayısı artacaktır. Yapılan altyapı çalışması sayesinde enerjinin verimli kullanılmasını sağlayacağız. Ahşap yat ve tekne yapımında kullanılan mefruşatın temini için atölyeler kurulacak ve ahşap yat ve tekne yapımında artık kalite daha da artacaktır. Bununla birlikte Kurucaşile ve Tekkeönü'nün dünya yat ve tekne piyasalarındaki pazar payı artacak ve bölgeye gelen yabancı turist sayısında bir hayli artış yaşanacaktır" dedi.

Ayrıca projenin hayata geçmesiyle birlikte bölgede işsizliğin azalacağını belirten Milletvekili Tunç, bölgede yaşayan halkın gelir seviyesinin artacağını ve ahşap yat ve tekne yapan usta sayısının artacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber