Baraj gölünde ölen inek dalgıç polislerin yardımıyla çıkarıldı

Aydın'ın İncirliova ilçesinde buzağısıyla birlikte düştüğü baraj gölünde ölen ineğin leşi, AFAD ekipleri ve dalgıç polislerin yardımıyla sudan çıkartıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2013 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Baraj gölünde ölen inek dalgıç polislerin yardımıyla çıkarıldı

İncirliova'ya bağlı Dereağzı köyünde geçtiğimiz Cumartesi günü meydana gelen olayda, Metin Yalçın isimli çiftçi, tarlasında otlattığı hayvanlarını sulamak için İkizdere Baraj Göledine götürdüğü sırada su içmeye çalışan ineklerden birisi ayağının kayması sonucu buzağısıyla birlikte gölede düşmüştü. Akıntıya kapılan inek ve buzağısının gözden kaybolduğunu gören Yalçın, cep telefonuyla yardım istemişti. Alınan ihbar üzerine Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri kısa sürede bölgeye ulaşmıştı. AFAD ekipleri, İkizdere Barajı yetkilisi Ekrem Aydın ile birlikle zoydak botla baraj göledine açılarak 200 kiloluk buzağı kurtarmıştı. Telef olan ineğin leşi sudan çıkarılamamış ve daha sonra çıkartılması kararlaştırılmıştı.

Baraj göledindeki inek leşini sudan çıkarmak için planlama yapan AFAD ekipleri bu gün saat 13.30 sıralarında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Marmaris'te görev yapan dalgıç polis ekibiyle birlikte yeniden İkizdere Baraj Göledine geldi. AFAD ekipleriyle birlikte Zodyak botla gölede açılan dalgıç polisler, bota bağladıkları inek leşinin kıyıya ulaşmasını sağladı. Gölet kenarında bekletilen ş makinesinin yardımıyla sudan çıkarılan leş, İncirliova Mezbahasına ait gömü alanına gömülmek üzere İncirliova Belediyesi ekiplerine teslim edildi.

AFAD olarak acil durumların yanında imkanlar ölçüsünde kendilerine gelen her yardım talebine cevap veremeye çalıştıklarını belirten AFAD İl Müdürü Recep Coşkun, "Cumartesi günü meydana gelen olayda AFAD ekiplerimiz gölede düşen buzağıyı kurtararak sahibine teslim etmişti. Ancak tüm çabalara rağmen ölen inek leşinin sudan çıkartılması mümkün olmamıştı. Yapılan planlamanın ardından bugün dalgıç ekibiyle bölgeye giden personelimiz ölen ineğin sudan çıkartılmasını sağladı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber