Okul müdürü 'ihaleden' tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2006 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur'da resmi kurumlara ait binaların ve onarım işlerinde rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan Milli Eğitim Müdürlüğü okul ve hastane yöneticilerinden 6 kişi tutuklandı.

Burdur'da resmi kurumlara ait binaların bakım ve onarım işlerinde rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan Milli Eğitim Müdürlüğü, okul ve hastane yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 7 kişiden 6'sı, tutuklandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltında bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli makine mühendisi İ.T, Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yatırımlardan sorumlu birimde çalışan memur A.Y, Bayındırlık İl Müdürlüğü'nden A.A, Tefenni İlçesi İmam Hatip Lisesi Müdürü A.Ç, Müdür Yardımcısı F.A, Bucak Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı A.B, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkemede, okulun hizmetlisi A.T. serbest bırakıldı, diğer sanıklar tutuklandı.

Burdur'da kimliği açıklanmayan bir müteahhit, bazı okul ve hastane binalarının bakım ve onarım işlerini yapmasına rağmen parasını alamadığını ve kendisinden rüşvet istendiğini iddia ederek, Burdur Cumhuriyet Savcılığı'na başvurmuş, savcılığın talimatı üzerine emniyet güçleri, müteahhit ile adı geçen yöneticilerin 5 ayrı yerde buluşmasını sağlamıştı. Polis ekipleri, müteahhidin önceden seri numaraları alınmış paraları verdiği sanıkları suçüstü yakalamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber