Çoban bulamayan köylü, hayvanlarını satışa çıkardı

Murat Demirci - Fatih Mehmet Kürkçü - Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde lojman tahsis edip bin 500 lira maaş verecekleri çoban bulamayan Sallar köyü sakinleri, hayvanlarını satmaya başladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2013 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çoban bulamayan köylü, hayvanlarını satışa çıkardı

Sallar köyü muhtarı Murat Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyde bulunan yaklaşık 50 büyükbaş hayvana bakacak çoban bulamadıkları için köylülerin zor durumda olduğunu belirtti.

Kendi köyleri dışında civar köylerde çoban aradıklarını anlatan Koçak,

"Köyümüze çoban tutmak için gittiğimiz yerlerde 8 ay için 12 bin lira ve lojman teklif ettik ancak çoban bulamadık. Aylık bin 500 liraya çoban bulamayınca köylü mallarını satmaya başladı. Köylünün ahırı boş kaldı. Birkaç hayvanı olan da kendi imkanlarıyla bakmaya çalışıyor" dedi.

-"Çobanlar parayı beğenmedi"-

Köy sakinlerinden Hüseyin Akkuş ise son yıllarda köylerinde hayvanlarına bakacak çoban bulmakta zorluk yaşadıklarını, bu nedenle mallarını satmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Akkuş, köylerinde koyunculuğun bittiğini kaydederek, "Böyle gitmesi durumunda birkaç sene içinde köyde büyükbaş hayvancılık da bitecek" diye konuştu.

Köylülerden Hamza Şahin ise çoban bulamadıkları için 7 büyükbaş hayvanından birini sattığını, diğerlerini de satmak istediğini söyledi. Çobana 8 ay için 12 bin lira para ile okulun lojmanında yer teklif edildiğini dile getiren Şahin, çobanların bu parayı beğenmediği için çalışmadıklarını savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber