10 Mayıs 2013'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2013 01:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Conrad Otel'de Sabancı Üniversitesi Uluslararası Enerji ve İklim Konferansı'na katılacak. Konferansta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da bulunacak. Gül, Tarabya Köşkü'nde Mısır Başbakanı Hişam Kandil, Tunus Hükümet Başkanı Ali Laradeyh, Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nasur ve Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver ile beraberlerindeki heyetleri, ayrı ayrı kabul edecek.

2- Danıştayın 145. kuruluş yıl dönümü

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Danıştay'ın kuruluş yıl dönümü ve İdari Yargı Günü dolayısıyla düzenlenen törene katılacak.

- Etkinlikler kapsamında, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Ahsen Coşar, konuşma yapacak, İdari Yargının Geliş Yönü: Karşılaştırmalı Hukukta Danıştay Uygulaması Sempozyumu gerçekleştirilecek, resepsiyon verilecek.

3- TBMM Başkanı Çiçek, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla TBMM tarafından temin edilen araçların dağıtım törenine katılacak.

4- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (AİKB) Guvernörler Kurulu'nun, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki yıllık toplantısının açılış oturumuna katılacak.

- Erdoğan, AİKB yetkilileri ile Doğu ve Güney Akdeniz ülkeleri devlet ve hükümet başkanlarıyla İstanbul çalışma ofisinde, kahvaltılı çalışma toplantısında bir araya gelecek.

5- Başbakan Erdoğan, AB Bakanlığının "81 İl, 81 Proje" adlı Avrupa

Birliği Projeleri Festivali ve AB eğitim programları çerçevesinde, 200 öğrencinin Haliç Kongre Merkezi'ndeki Avrupa'ya uğurlanma törenine katılacak.

- Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Mısır Başbakanı Hişam Kandil, Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nasur ve Tunus Hükümet Başkanı Ali Laradeyh ile ayrı ayrı görüşecek Erdoğan, Cemal Reşit Rey

Konser Salonu'nda, "Sadık Albayrak'ın 50. Yazarlık Yılı Saygı Gecesi"ne katılacak.

6- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetelerin yayın yönetmenleriyle kahvaltıda bir araya gelecek, DİSK Genel Başkanı Kani Beko'yu ziyaret edecek, Samsun Günleri etkinliğine katılacak.

7- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, valiliği, belediyeyi ve Siirt Akademisi'ni ziyaret edecek. Babudarp Camisi'nin açılışına katılacak Arınç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat

önderleriyle yemekli toplantıda bir araya gelecek.

8- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, valilik, belediye ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, diyanet eğitim merkezi ve yüzme havuzunun temel atma törenine katılacak.

9- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu açılış ve temel atma töreni ile Gören köyü parke döşeme çalışmalarının başlatılmasına katılacak, valilik ve belediyeyi ziyaret edecek.

10- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Conrad Otel'de Suudi Arabistan Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Ali Al Naimi ile görüşecek, Bulgaristan Enerji ve Turizm Bakanı Assen Vasiliev ile yemekte bir araya gelecek, Hema Enerji'nin, yerli kömürle çalışacak elektrik santrali projesinin imza törenine katılacak.

11- Spor Toto Süper Lig'de 33. hafta, Kasımpaşa-Kayserispor, Gaziantepspor-Sanica Boru Elazığspor maçlarıyla başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber